κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog

Το ταξιδι...

Written By travelblog on Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 | 10:39 μ.μ.


Ένας σύζυγος πηγαίνει στον σιδηροδρομικό σταθμό για να υποδεχτεί την γυναίκα του που έλειπε ταξίδι ένα μήνα.
- Δεν σε βλέπω και πολύ ενθουσιασμένο που γύρισα, του λέει η γυναίκα του. Δες εκείνο το ζευγάρι. Ο σύζυγος φιλάει την γυναίκα του για τρίτη φορά.
- Ναι, βρε γυναίκα. Αλλά αυτή φεύγει για ταξίδι...     

Το ταξιδι του μελιτος εξαρταται απο τον κουμπαρα...


Ένα ζευγάρι ονειρευόταν να κάνει ένα δεύτερο ταξίδι του μέλιτος στη Χαβάη.
Επειδή όμως ήταν σπάταλοι και δεν μπορούσαν να μαζέψουν τα λεφτά, αποφάσισαν να αγοράσουν έναν κουμπαρά και, κάθε φορά που έκαναν έρωτα, να... ρίχνουν μέσα ένα χιλιάρικο.Έτσι και έγινε.
Πέρασε ένας χρόνος και είπαν να ανοίξουν τον κουμπαρά.
Παράξενο, λέει ο σύζυγος. Κάθε φορά που κάναμε έρωτα, έριχνα στον κουμπαρά χιλιάρικο.
Εδώ, όμως, βλέπω πάρα πολλά πεντοχίλιαρα και..... αρκετά δεκαχίλιαρα!
Γιατί παράξενο; απαντά με ύφος η γυναίκα του. Νομίζεις πως όλοι οι άνδρες είναι τόσο τσιγκούνηδες όπως εσύ;

Προστατεψτε την πολιτιστικη κληρονομια της Ελλαδας απο τις περικοπες του ΔΝΤ.



Διεθνής έκκληση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Αν τα μνημεία είχαν φωνή, θα διηγούνταν…Θα περιέγραφαν όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια, όπου με πρόσχημα την παγκόσμια οικονομική κρίση και με Δούρειο Ίππο το ΔΝΤ, ένα αυστηρό πακέτο λιτότητας 
√ διαλύει την κοινωνική συνοχή και το κράτος δικαίου, 
√ στραγγαλίζει την αξιοπρέπεια της Χώρας και την ίδια τη Δημοκρατία,  
√ απειλεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, ανεκτίμητη περιουσία του ελληνικού λαού, καθώς:
  ● σημαντικά μνημεία της κοινής ευρωπαϊκής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς
      κινδυνεύουν να καταρρεύσουν αβοήθητα, 
  ● οι λαθρανασκαφές και η κλοπή αρχαιοτήτων αυξάνονται επικίνδυνα, 
  ● η επιστημονική έρευνα υποχρηματοδοτείται, 
  ● η μνημειακή κληρονομιά αντιμετωπίζεται με εχθρότητα, ως εμπόδιο στις «επενδύσεις», 
  ● οι αρχαιολόγοι απειλούνται με απόλυση.

Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, έχουν εμάς.

Εμείς οι 950 Έλληνες αρχαιολόγοι δημόσιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, αντιστεκόμαστε στο αδιέξοδο, στο οποίο βυθίζει τη χώρα μας και την πολιτιστική κληρονομιά το ΔΝΤ και η Τρόικα.
Δεν είμαστε υπεράριθμοι, ούτε πληρωθήκαμε ποτέ με μεγάλους μισθούς. Υπηρετούμε τον πολιτισμό και τα μνημεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας την έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης με πολλή προσωπική δουλειά και μεράκι, με αφοσίωση στην επιστημονική γνώση και πίστη στον κοινωνικό ρόλο του πολιτισμού. Το επιστημονικό μας έργο είναι γνωστό διεθνώς: ανασκαφές και αναστηλώσεις μνημείων, οργάνωση μουσείων που δε φιλοξενούν κλεμμένες αρχαιότητες αλλά ευρήματα με τεκμηριωμένη προέλευση, εκπαιδευτικά προγράμματα, σύζευξη της αρχαίας τέχνης με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία δε λειτούργησε ποτέ με σπατάλες, πολυτέλειες ή μίζες, που χαρακτηρίζουν το ίδιο πολιτικό σύστημα, που σήμερα υπόσχεται ότι θα «σώσει» τη Χώρα.
Εμείς που διδασκόμαστε και διδάσκουμε την άμεση δημοκρατία γνωρίζουμε σε τι είδους καθεστώτα οδηγεί ο στραγγαλισμός της. Προσπαθούμε να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, γιατί γνωρίζουμε ότι λαός χωρίς μνήμη είναι λαός καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.
 
Τα μνημεία δεν έχουν φωνή. Εσύ έχεις!
Κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους μας σε όλες τις χώρες, στους διανοούμενους, στους πολίτες των χωρών της Ευρώπης και όλου του κόσμου που συμπαραστέκονται στον ελληνικό λαό, να υπερασπιστούν την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορική μνήμη. Η μοίρα των λαών της Ευρώπης είναι κοινή. Η πολιτική των πακέτων λιτότητας και του αυταρχισμού, που διαλύει την Ελλάδα και τα μνημεία της, επιβάλλεται σταδιακά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Ο πολιτισμός είναι ο κοινός μας τόπος και ο κοινός μας προορισμός.
Αντισταθείτε! Υπερασπιστείτε την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και τη δημοκρατία. 
ΕΥΡΩΠΗ χωρίς μνήμη, ΕΥΡΩΠΗ χωρίς μέλλον
Βρείτε το υλικό και τις δράσεις στο  HYPERLINK “http://www.sea.org.grwww.sea.org.gr
Στηρίξτε την έκκληση στη σελίδα I support Greek Cultural Heritage στο facebook

http://www.facebook.com/AssociationOfGreekArchaeologistsAgainstImfCuts 
Αναρτήστε την αφίσα και το σποτ στους δικτυακούς σας τόπους.
Αναρτήστε την αφίσα στα πανεπιστήμια και τους χώρους εργασίας σας
Στείλτε μήνυμα διαμαρτυρίας στο email του Υπουργού και του πρωθυπουργού

Ζωντανή παρακολούθηση πτήσης...


Ένα φανταστικό εργαλείο που δείχνει που βρίσκεται το κάθε αεροπλάνο που ύπταται, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, σε οποιοδήποτε σημείο της γής. 

Live Flight Tracking εδώ.

Ολλανδια: Ψηφος στην Ελλαδα ως καλυτερο Ευρωπαϊκο αεροπορικο προορισμο.


Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων των Ολλανδών τουριστών, κερδίζοντας τον τίτλο του καλύτερου αεροπορικού προορισμού στην Ευρώπη στα Zoover Awards 2012.
Το zoover.nl είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό portal της Ολλανδίας, τόσο για την πραγματοποίηση κρατήσεων όσο και για τη σύγκριση τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων βάσει αξιολόγησης των ίδιων των επισκεπτών.
Για περισσότερους από 2 μήνες πάνω από 140.000 χρήστες του zoover.nl είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους προορισμό διακοπών με βάση την ποιότητα των υπηρεσιών, το φυσικό περιβάλλον καθώς και τη φιλικότητα, προσβασιμότητα και ασφάλεια του προορισμού.
Η ανάδειξη της Ελλάδας ως καλύτερου αεροπορικού προορισμού αποδεικνύει ότι, παρά την αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων μηνών, η χώρα μας συνεχίζει να ελκύει τους Ολλανδούς με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που τη διακρίνουν και παραμένει αγαπημένος προορισμός για τις διακοπές τους. Το ευχάριστο είναι ότι ήδη τις τελευταίες εβδομάδες η προτίμηση αυτή αντικατοπτρίζεται και στον αριθμό των κρατήσεων, δίνοντας έτσι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της φετινής τουριστικής κίνησης από την Ολλανδική αγορά.

Ειναι ζωντανη,ομορφη,αλλα την πληγωνουμε...VIDEO

Written By travelblog on Κυριακή 29 Απριλίου 2012 | 4:58 μ.μ.


Αυτή είναι μια μη-εμπορική προσπάθεια, να τονιστεί το γεγονός οτι οι παγκόσμιοι ηγέτες,οι ανεύθυνες πολυεθνικές και οι "υπνωτισμένοί" καταναλωτές, συνεισφέρουν όλοι μαζί , να καταστραφεί κάθε είδους ζωή στον πλανήτη. Αφιερωμένη σε όλους πέθαναν για τον πλανήτη ΓΗ και μονταρισμένη απο τον νεαρό κινηματογραφιστή Vivek Chauhan, η παρακάτω ταινία μικρού μήκους μας αποκαλύπτει,πως το ανθρώπινο είδος καταστρέφει , οτι το αγαπά και το προστατεύει, την γη μας.
Παρακολουθείστε ενα συγκλονιστικό βίντεο:

Επίκουρος: Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος? Η ευτυχία σου εξαρτάται μόνο από εσένα!

Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος; Φυσικά και θέλεις! Τότε τι σε εμποδίζει; Η ευτυχία σου εξαρτάται μόνο από εσένα. Αυτό υποστήριζε ο Επίκουρος, ένας από τους πιο παρεξηγημένους Έλληνες φιλοσόφους. Το βασικό εμπόδιο για την ευτυχία έλεγε ότι είναι το άγχος. 
 

Το λεξικό μας λέει ότι άγχος είναι η συναισθηματική κατάσταση που χαρακτηρίζεται κυρίως από έντονη συνεχή δυσφορία και οφείλεται σε φόβο ή ανησυχία για κάτι. Η λέξη προέρχεται από το αρχαίο ἄγχω που σημαίνει στραγγαλίζω, πνίγω (ότι δηλαδή κάνει το άγχος στην ευτυχία.)
Η φιλοσοφία του Επίκουρου βασιζόταν σε τέσσερις βασικές αλήθειες. Ονομάζεται και "θεραπεία με τα τέσσερα μέρη", ένα γιατρικό για την επιδημική ασθένεια του ανθρώπινου άγχους: "δεν υπάρχουν θεϊκά πλάσματα που μας απειλούν· δεν υπάρχει μετά θάνατο ζωή· αυτό που χρειαζόμαστε είναι εύκολο να το αποκτήσουμε· αυτό που μας κάνει να υποφέρουμε είναι εύκολο να το υπομείνουμε." όπως μας λέει και ο μεταγενέστερος επικουρικός Φιλόδημος στο απόσπασμα του ποιήματος που παρέθεσα στην αρχή της ανάρτησης. Ας δούμε αυτά τα τέσσερα μέρη λίγο πιο αναλυτικά:


"Μην φοβάσαι το Θεό"
Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε μια κατάσταση σύγχυσης σχετικά με τους θεούς αφού πιστεύουν ότι διαρκώς ασχολούνται με το τι κάνουν οι άνθρωποι και ξοδεύουν όλο το χρόνο και την ενέργεια τους για να τιμωρήσουν τους θνητούς εχθρούς τους και να βοηθήσουν τους πιστούς τους. Αυτό είναι αντίθετο καταρχήν με την ελευθερία του
ανθρώπου (ντετερμινισμός). Επίσης δεν συμβαδίζει με την ιδέα της θεότητας να υπάρχουν θεοί οι οποίοι ανησυχούν και οι οποίοι καταβάλλουν δυνάμεις για να κάνουν κάτι. Ταιριάζει περισσότερο σε αυτούς να βρίσκονται σε μια κατάσταση ευτυχίας, χωρίς άγχη, ανησυχίες και ανάγκες να ζουν μια ζηλευτή ζωή. Έτσι για τους Επικουρικούς αποτελούν τα πρότυπα στα οποία προσπαθούν να μοιάσουν μέσα στα όρια της ανθρώπινης φύσης. Ο Επίκουρος έλεγε: "Είμαι έτοιμος να συναγωνιστώ τον Δία σε ευτυχία όσο έχω ψωμί και νερό."
Φυσικά μια τέτοια άποψη έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με κάθε θρησκεία αφού της αφαιρεί κάθε δύναμη επιβολής
πάνω στις μάζες αφού δείχνει ότι δεν είναι θεόσταλτη. Δεν είναι να απορεί κανείς ότι η άποψη του πολεμήθηκε απ' όλες τις θρησκείες και η προπαγάνδα που στήθηκε τον παρουσίαζε ως άθεο.

"Μην ανησυχείς για το θάνατο"
Ίσως από τις πιο γνωστές ιδέες του. "Μην φοβάστε", έλεγε, "το θάνατο, γιατί όταν υπάρχουμε δεν είναι ο θάνατος παρόν και όταν είναι παρόν δεν υπάρχουμε εμείς". Προκαλεί σύγχυση το να ανησυχείς για την θνητότητά σου και είναι αχαριστία να απεχθάνεσαι τα όρια της ζωής.

"Ό,τι είναι καλό είναι εύκολο να το αποκτήσεις"
Οι βασικές μας ανάγκες είναι λίγες και εύκολες να αποκτηθούν: φαγητό, νερό, στέγη και ασφάλεια από τους εχθρούς μας. Δεν χρειάζονται για να αποκτηθούν πολύ προσπάθεια ή πολλά χρήματα. Όλες οι άλλες ανάγκες είναι επίπλαστες και απαιτούν κόπο και χρήμα για να αποκτηθούν. Αν μάλιστα καταφέρουμε και τις αποκτήσουμε μας στερούν την ελευθερία γιατί απαιτούν ακόμα περισσότερο κόπο και χρήμα για να τις κρατήσουμε δημιουργώντας φυσικά περισσότερο άγχος. Και ενώ τα σώματα μας χρειάζονται όλα τα παραπάνω, το μόνο που χρειάζονται οι ψυχές μας είναι να είναι πεπεισμένες ότι τα σώματα μας θα πάρουν όλα αυτά που χρειάζονται.

Σώμα ικανοποιημένο και ψυχή σίγουρη μας κάνουν χαρούμενους και αυτό είναι το κλειδί για την ευτυχία. Η Επικούρεια φιλοσοφία μας βοηθάει να καταλάβουμε πόσο λίγα χρειαζόμαστε, να είμαστε ευτυχισμένοι που τα κατέχουμε και να έχουμε την σιγουριά ότι θα συνεχίσουμε να τα κατέχουμε. Από την άλλη δεν υπάρχει λόγος να μην χαιρόμαστε τις εκάστοτε πολυτέλειες αν τύχει να είναι εύκολα προσβάσιμες. Δεν υπάρχει κάτι κακό στην πολυτέλεια αυτή καθ' αυτή, αλλά κάθε εξάρτηση από αυτή είναι επιζήμια για την ευτυχία μας, όπως και κάθε επιθυμία για άχρηστα πράγματα.

"Ό,τι είναι τρομερό είναι εύκολο να το υπομείνεις"
Αυτή η διδασκαλία είναι ίσως η πιο δύσκολη να αποδεχτούμε. Η αρρώστια και ο πόνος δεν είναι ευχάριστα σε κανένα αλλά η φύση μας έχει κάνει έτσι ώστε να μην υποφέρουμε πολύ από αυτά. Η αρρώστια για παράδειγμα είναι είτε σύντομη, είτε χρόνια και είτε μέτρια ή βαριά, αλλά χρόνια και βαριά είναι εξαιρετικά σπάνιο· έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε με την προοπτική ότι θα υποφέρουμε.

Αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία στη φιλοσοφία του Επίκουρου είναι η πεποίθηση ότι δεν ερχόμαστε στη γη δεμένοι με σχοινιά. Δεν είμαστε οι μαριονέτες ενός δημιουργού· δεν υπάρχει κάποιο σενάριο που πρέπει να ακολουθήσουμε ή από το οποίο περιοριζόμαστε. Από εμάς εξαρτάται να ανακαλύψουμε τους περιορισμούς που μας θέτει η ίδια η φύση μας. Όταν το κάνουμε αυτό βρίσκουμε κάτι ευχάριστο: η ζωή είναι ελεύθερη, η ζωή είναι καλή, η ευτυχία είναι πιθανή και μπορούμε να χαρούμε την ευτυχία των θεών αντί να ταπεινώνουμε τους εαυτούς μας στις λάθος ιδέες μας γι' αυτούς.
Όταν λέμε ότι η ζωή είναι ελεύθερη δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε ηθικούς περιορισμούς. Είναι λάθος πρακτική να κλέψουμε τους φίλους μας ή να επιτεθούμε σε αγνώστους. Γιατί; Όχι επειδή είπε ο Θεός ότι αυτά είναι ανήθικα, αλλά επειδή είναι ηλίθιο να κάνουμε οτιδήποτε θα μας προκαλέσει ανησυχία. Οι φίλοι και η φιλοσοφία είναι τα δύο μέσα που έχουμε στη διάθεση μας για να μας βοηθήσουν να ζήσουμε τις ζωές μας με σιγουριά και χωρίς άγχος.
πηγή visaltis.blogspot.com

Πόσο μακριά πέταξε ο Ίκαρος??

Σε κάποια μακρινή εποχή,στην μακρινή  Εσπερία(Αμερική κατά την σύγχρονη εκδοχή)έφτασε πετώντας με την χρήση τεχνητών φτερών ένα  Θεός ονόματι Incari.Η παράδοση των κατοίκων λέει πως τον θεό Incari 'στείλανε οι Θεοί που κατοικούσαν στην Γη πριν την ύπαρξη του ήλιου και του φεγγαριού,και τους κατονομάζουν με την ελληνικότατη λέξη "Ñaupamachus "!!!(Ναυπαυμάχους-ΝΑΥ(Σ) + ΠΑΝ + ΜΑΧΗ = NΑΥΠΑΝΜΑΧΟΥΣ!! )για να κατασκευάσει μια πόλη,και να δημιουργήσει τους Ί(ν)κα.

Τώρα αν αναρωτιέστε σε τι  χρησιμεύουν τα τεχνητά φτερά σε έναν Θεό,θα σας γελάσω.Οι κάτοικοι πάντως έτσι απεικονίζουν τον Θεό, με 

τεχνητά φτερά.Ο Incari ή Icaro λοιπόν  δημιούργησε τους Ίνκα και έχτισε και την πόλη Ίκα(Ica).Αργότερα εκεί θα φτάσει και ένας γενειοφόρος λευκός Θεός που του άρεσε το γλέντι και το κρασί ονόματι Ντίον-Αν,άλλα και ένας ημίθεος με ρόπαλο και λεοντή,ονόματι Ηρακάν. Oι Σαμάνοι του Αμαζονίου συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να τραγουδούν τα τραγούδια του Icaro.Δείτε σχετικά εδώ , εδώ καί εδώ.Ο μύθος και οι παραδόσεις της περιοχής περιγράφουν(προσέξτε τους 'Απου,και την ράβδο χρυσού):


Πριν την ύπαρξη του ήλιου και του φεγγαριού, δυνατοί θεοί, γνωστοί ως Ναυπάμαχοι, κατοικούσαν στη γη, ζώντας στο απόλυτο σκοτάδι. Μια μέρα, ο Ρόουλ (το δημιουργικό πνεύμα και ο επικεφαλής των θεών Άπου) πρότεινε την ίδρυση μιας πόλης, όπου όλοι θα μπορούσαν να ζουν σε αρμονία. Κανείς από τους Ναυπάμαχους δεν αποκρίθηκε, γεγονός για το οποίο τους τιμώρησε δημιουργώντας τον ήλιο και το φεγγάρι. Οι Ναυπάμαχοι δε μπορούσαν να ανεχτούν το φως του ήλιου, το οποίο τους ξέραινε, μετατρέποντάς τους σε δέρμα και κόκκαλα, γι'αυτό προτίμησαν να παραμείνουν στο σκοτάδι.


Μετά από αυτό, οι Άπους, ή αλλιώς, θεοί των λόφων, δημιούργησαν τον Ίνκαρι και και τη σύζυγό του Κολλάρι με σκοπό να ιδρύσουν το λαό των Ίνκας. Έδωσαν στον Ινκάρι μια ράβδο χρυσού  μια ρόκα. Το ζεύγος αφού έφτασε πετώντας στην μακρινή χώρα έπρεπε να διαλέξει μια τοποθεσία κατάλληλη για να ζήσουν οι Ίνκας. Ο Ίνκαρι έπρεπε να πετάξει τη ράβδο χρυσού, έτσι ώστε να κολλήσει στο έδαφος με φορά προς τον ουρανό, καθορίζοντας έτσι την τοποθεσία της νέας αυτοκρατορίας. Στην πρώτη του προσπάθεια ο Ίνκαρι δε στόχευσε καθόλου καλά και η ράβδος προσγειώθηκε λάθος.

Το μέρος ονομάζονταν Κουέρο, κοντά στα ερείπια του Τάμπο, αλλά δεν ήταν επαρκές. Ο Ίνκαρι και η Κολλάρι τιμωρήθηκαν για το λάθος τους, καθώς οι Άπους επέτρεψαν στους Ναυπάμαχους να αφήσουν το σκοτάδι και να επιτεθούν στη νεοϊδρυθείσα πόλη, καταστρέφοντάς την και εξαναγκάζοντας τους κατοίκους να καταφύγουν στη Λίμνη Τιτικάκα. Από εκεί, οι Ίνκας, καθοδηγούμενοι από τον Ίνκαρι και την Κόλλαρι, ακολούθησαν τον Ποταμό Βιλκανότα, ώσπου έφτασαν σε μια μεγάλη κοιλάδα, όπου κάποτε είχαν ξαναρίξει τη ράβδο χρυσού. Αυτή τη φορά προσγειώθηκε κάθετα στο έδαφος, και έτσι ιδρύθηκε η Κούτζκο, η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας.

Τώρα αν ο αρχιτέκτονας και κατασκευαστής πόλεων Θεός με τεχνητά φτερά Incari ή Icaro σας θυμίζει τον Ίκαρο γιο του Δαιδάλου, αρχιτέκτονα και κατασκευαστή του λαβυρίνθου και της Κνωσσού,μην πονοκεφαλιάζεται.Αποδώστε το αποκλειστικά και μόνο σε συμπτώσεις όπως κάθε λογικός άνθρωπος..και ξεμπερδέψτε. 'Αλλωστε είπαμε πως είναι ένας μύθος και τίποτα παραπάνω.

"Στα "ελεύθερα πνεύματα" τώρα και σε όσους επιμένουν να πιστεύουν σε μύθους,αφήνω να τους συναρπάσουν οι παρακάτω φωτογραφίες από την θρυλική όσο και συγκλονιστική ανάγλυφη πλάκα του Palenque.Που ξέρετε ίσως να αποτελεί μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση του Iκάρου.Η αν βολεύει καλύτερα του Incari....πηγή visaltis.blogspot.com

[astronauta-di-palenque.jpg]
[2405819460046766032qRUEvl_fs.jpg]
[099.gif]
[lid_of_palenque_big.gif]

Μουσική απο τη φύση...

Μουσική απο τη φύση...
Για να γιορτάσει τη μέρα της γης (22 Απριλίου), μία εταιρία προϊόντων ομορφιάς μαζί με το συνθέτη Diego Stocco δημιούργησαν ένα μουσικό κομμάτι με ήχους από τη φύση. piperies.gr

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ...μερος 1

Written By travelblog on Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 | 11:26 μ.μ.

Η Ήπειρος.. είναι η πιο αραιοκατοικημένη και ορεινή περιοχή της Ελλάδας και χωρίζεται σε 4 νομούς:
- Νομός Ιωαννίνων, με έδρα τα Ιωάννινα
- Νομός Άρτας, με έδρα την Άρτα
- Νομός Πρέβεζας, με έδρα την Πρέβεζα
- Νομός Θεσπρωτίας, με έδρα την Ηγουμενίτσα

Συνήθως  όσοι ακούνε Ήπειρο, τους έρχεται στο μυαλό...Γιάννενα, γεφύρια, ποτάμια, πέτρα, φαράγγια..βουνά..κλπ..κλπ..
Για αυτούς που γνωρίζουν.. η Ήπειρος συνδυάζει  τόσο το βουνό όσο και την θάλασσα, και τα συνδυάζει στον απόλυτο βαθμό! Από την μια πλευρά: η καταπράσινη φύση με τα μοναδικής ομορφιάς τοπία (βλέπε εθνικό δρυμό Βίκου-Αώου, Μέτσοβο, Μαστοροχώρια, Ζαγόρια....Αχέρων... και...και..και..) εξάλλου δεν είναι τυχαίο, ότι ένας μεγάλος αριθμός ξένων τουριστών που φτάνουν τα καλοκαίρια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατευθύνονται στα βουνά της Ηπείρου...πολλές οι δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος εκεί...και δεν θα του λείψει και το μπανάκι φυσικά, καθώς όπου και να κοιτάξετε...τρέχει νερό.
Από την άλλη πλευρά: το γαλάζιο του ιονίου με τις καταπληκτικές παραλίες του νομού Θεσπρωτίας...και Πρεβέζης που δεν έχουν τα ζηλέψουν τίποτα από τις καλύτερες παραλίες των νησιών.
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στο βάθος διακρίνεται η Εγνατία οδός, προς Ιωάννινα.



Πάμε να γνωρίσουμε τις παραλίες του νομού Θεσπρωτίας...ξεκινώντας από την πρωτεύουσα του νομού την Ηγουμενίτσα. Όταν επισκεφθείτε την Ηγουμενίτσα, αξίζει να πάτε στον λόφο...3χλμ από το λιμάνι μέχρι την  καφετέρια "ΑΠΟΛΙΣ"  με θέα προς το νησί της Κέρκυρας.. έχετε την Ηγουμενίτσα στα πόδια  σας! αξίζει! φωτογραφία από flickr στο βάθος διακρίνεται η Κέρκυρα.

φωτογραφία από flickr
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
φωτογραφία από panoramio
Χωρίς τίτλο
1) Δρέπανο.
Η παραλία του Δρεπάνου η οποία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, ονομάζεται έτσι λόγω του σχήματος της..είναι η πιο κοντινή παραλία στην Ηγουμενίτσα.
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Η παραλία του δρεπάνου απέχει από το κέντρο της Ηγουμενίτσας μόλις 5 χλμ. Είναι μια τεράστια αμμουδιά, ψιλή άμμος με πεντακάθαρα και αβαθή νερά. Προχωράς...προχωράς και το νερό είναι μέχρι το γόνατο. Ιδανική για μικρά παιδιά αλλά και όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ.
φωτογραφία από panoramio
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
panoramio
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο δρόμος αυτός που βλέπεται διασχίζει και τα 7χλμ περίπου της παραλίας...δεξιά και αριστερά οι ευκάλυπτοι που φτάνουν σχεδόν μέχρι.. λίγο πριν το κύμα και προσφέρουν δωρεάν ίσκιο! κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυτός ο χώρος γεμίζει  με τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα τουριστών πλήρως οργανωμένα...με ποδήλατα...κλπ. Ο δρόμος αυτός θυμίζει κάτι από Ολλανδία, καθώς τα ποδήλατα κάνουν παρέλαση! panoramio
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
φωτογραφία από panoramio

φωτογραφία από panoramio

Από την αριστερή πλευρά του δρόμου, όπως κοιτάμε την φωτογραφία υπάρχει μια λιμνοθάλασσα, ακριβώς από την άλλη μεριά του δρόμου είναι η θάλασσα...
Το δρέπανο διαθέτει κάμπινγκ, ταβέρνες, καφέ, δυνατότητα θαλάσσιων σπορ, καθώς και...κλαμπάκια για τους λάτρεις...και όλα αυτά πάνω στο κύμα! Το δρέπανο δεν κοιμάται ούτε το βράδυ...τα καλοκαιρινά παρτάκια δίπλα και μέσα στο νερό κάθε βράδυ δίνουν μια αίσθηση νησιού!  φωτογραφία από panoramio

φωτογραφία από panoramio

φωτογραφία από panoramio

συνεχίζεται..... 
Παραλίες νομού Θεσπρωτίας μέρος 2
Παραλίες νομού Θεσπρωτίας μέρος 3


Εξωτικό νησί πάνω σε... πολυτελές γιοτ??

Το σκάφος μοιάζει με απομονωμένο, ηφαιστειογενές νησί, με τις τροπικές παραλίες του και καλύβες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως δέκα άτομα. Το σχεδίασε η βρετανική εταιρεία Yacht Island Deigns
Εξωτικό νησί πάνω σε... πολυτελές γιοτ??
Στο κύριο κατάστρωμα υπάρχει ένας ορμίσκος με μια πισίνα που έχει θέα στον ωκεανό, στην οποία καταλήγει το νερό από έναν καταρράκτη.Το σκάφος... «συνοδεύουν» μια σειρά νησάκια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν!
Εξωτικό νησί πάνω σε... πολυτελές γιοτ?? Εξωτικό νησί πάνω σε... πολυτελές γιοτ??
Η σουίτα των ιδιοκτητών βρίσκεται μέσα στο ηφαίστειο και εκτείνεται σε δύο καταστρώματα, ενώ υπάρχουν ακόμη τέσσερις VIP σουίτες με ιδιωτικά μπαλκόνια και πρόσβαση στο κύριο κατάστρωμα. πηγή perierga.gr
Εξωτικό νησί πάνω σε... πολυτελές γιοτ??Εξωτικό νησί πάνω σε... πολυτελές γιοτ??

Paintball: Τα χρώματα του "πολέμου"

Written By travelblog on Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 | 12:52 π.μ.


Έχεις καιρό να ανεβάσεις την αδρεναλίνη σου και να εκτονωθείς όπως τότε που ήσουν παιδί; Κάτι σαν κλέφτες και αστυνόμοι, πόλεμο, κυνηγητό, κρυφτό. Θυμάσαι αυτά τα παιχνίδια; Τώρα και για μεγάλους. Παίξε paintball...

Το αίμα θα κυλήσει στις φλέβες σου καυτό, και θα νιώσεις να αναζωογονούνται τα κύτταρά σου. Το paintball είναι μόνο ένα παιχνίδι και μάλιστα ομαδικό με πολλές συγκινήσεις και περιπέτεια. Προγραμματίσε και πάρε μαζί τους φίλους σου, τα παιδιά σου ,τους φίλους των παιδιών σου και τους γονείς τους. Όσοι πιο πολλοί τόσο το καλύτερο. Το paintball δεν κοιτά ηλικία και δε χρειάζεται ιδιαίτερη σωματική διάπλαση. Επίσης δεν χρειάζεται να είσαι ζωγράφος για να το ευχαριστηθείς.Μυαλό και στρατηγική είναι αρκετά για να κάνεις σχεδιασμό πως θα «εξοντώσεις» τον αντίπαλό σου, γεμίζοντάς τον με χρώματα όταν θα τον σημαδέψεις με το όπλο σου.

Τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί και στην Ελλάδα αυτό το συναρπαστικό άθλημα και νέοι χώροι ξεφυτρώνουν σε όλοι τη χώρα που διοργανώνουν παιχνίδια paintball. 

Κι όμως το paintball έχει ιστορία

Όσο και αν φαίνεται περίεργο το άθλημα αυτό έχει τη δική του ιστορία. Ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα, το 1980, όταν η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ επινόησε ένα πιστόλι για να μαρκάρει με χρώμα τα δέντρα. Η Ένωση Κτηνοτρόφων ΗΠΑ αποδέχθηκε την ιδέα του πιστολιού μαρκαρίσματος, και το πρότεινε στους κτηνοτρόφους, ως εναλλακτική λύση για το μαρκάρισμα των ζώων.

Όμως οι αγελαδάριδες το είδαν σαν παιχνίδι και άρχισαν να παίζουν μεταξύ τους στις ελεύθερες ώρες τους. Οι Αμερικανοί δεν άργησαν να το κάνουν σύντομα ένα εκμεταλλεύσιμο παιχνίδι και να δημιουργήσουν χώρους όπου το επισκέπτονταν άτομα που ήθελαν να νιώσουν συγκινήσεις πολέμου, με ειρηνικά μέσα. (Κατάλοιπα του Βιετνάμ). Σήμερα παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες από εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων.

 
Πώς παίζεται;

Άνδρες και γυναίκες συναγωνίζονται στα ίσια. Χρειάζεται ευφυΐα, αποφασιστικότητα και ομαδικότητα μεταξύ των παικτών. Το paintball έχει κανόνες, σύστημα καταμέτρησης σκορ, διαιτητές και γίνονται κάθε χρόνο εθνικά και διεθνή πρωτάθλημα. Ο διαιτητής μαζεύει τις ομάδες και τις ενημερώνει για τους κανόνες του παιχνίδιου. Πώς μαζευόμασταν παιδιά για να παίξουμε κλεφτες και αστυνόμους; Κάτι τέτοιο. Μοιράζονται τα υλικά, μάσκες, χρωμομπίλιες, και τα όπλα -που τα λέμε μαρκαδόρους εδώ- και σκορπίζονται οι ομάδες στις πίστες. Εκεί μοιράζονται σε ομάδες και ο διαιτητής τους ενημερώνει για το σενάριο και την αποστολή. Το παιχνίδι ξεκινάει και καθένας που χτυπιέται αποχωρεί από το παιχνίδι, μέχρι να τελειώσει η αποστολή. Υπάρχουν διάφορα σενάρια, με επικρατέστερα το capture the flag. Σ αυτή την περίπτωση η σημαία πρέπει να φτάσει στο κέντρο της πίστας της αντίπαλης βάσης. Όμως υπάρχει και το σενάριο της επίθεσης, της κατάληψης κάστρου, λόφου ή κτιρίου. Κάθε παρέα παίζει συνήθως 10-20 παιχνίδια μέσα σε 2-4 ώρες. 

Πόσο κοστίζει; Τι να φορέσω; 

Είναι σαν να πηγαίνεις στο λούνα πάρκ, δεν είναι μια ακριβή ενασχόληση. Εξάλλου δεν το κάνεις συχνά. Είναι ένα παιχνίδι εκτόνωσης, που και που. Η τιμή χρέωσης εξοπλισμού paintball στην Ελλάδα κυμαίνεται από 20 euro και μπορεί να τον βρεις και 32, ανάλογα το κέντρο. Περιλαμβάνει όπλο, μάσκα, αέρα, και 100 μπίλιες. Επίσης θα σου προσφέρουν στην ίδια τιμή, καφέ, νερά για 3,5 ώρες παιχνίδι. Αν κάποιος θέλει να ρίξει παραπάνω από τις 100 αρχικές μπίλιες, χρεώνεται και 6 λεπτά (0,06 euro) για κάθε επιπλέον μπάλα.

Αν πορωθείς με το άθλημα και θέλεις να αγοράσεις το δικό σου εξοπλισμό δηλαδή (όπλο, φιάλη, μάσκα), οι τιμές αρχίζουν από 200 euro και φθάνουν πάνω από 3.000 euro. Ένας μέσος ικανοποιητικός εξοπλισμός βρίσκεται στα 450-600 euro.
 
Επίσης χρειάζονται ρούχα τα οποία να βοηθάνε στην παραλλαγή μέσα στο παιχνίδι, πρέπει δηλαδή να είναι σκούρα και άνετα ρούχα, όπως φόρμες ή στρατιωτικές στολές παραλλαγής, οι οποίες μπορούν να αγοραστούν πολύ φθηνά από υπαίθριες αγορές και από το Μοναστηράκι. Μην πας με το Armani και την Nike φόρμα σου γιατί θα γίνει αγνώριστη. Χρειάζεσαι ένα ζευγάρι άνετα αθλητικά παπούτσια ή για να μπεις ακόμα περισσότερο στο πνεύμα , στρατιωτικές αρβύλες. 
 
Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο ασφαλές αυτό το παιχνίδι;

To paintball είναι ένα ασφαλές άθλημα με τον εξοπλισμό τον οποίο διαθέτουν πλέον τα κέντρα. Όμως, μπορεί να φύγεις με μερικές μελανιές, αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, από τα μπαλάκια που θα σκάσουν πάνω σου. Οι μπίλιες paintball σπάζοντας πάνω στον αντίπαλο, προκαλούν έναν πολύ μικρό, στιγμιαίο πόνο. Λίγο περισσότερο θα πονέσει εάν χτυπήσει σε γυμνό δέρμα απ' ότι σε δέρμα καλυμμένο με ρούχα. Το χτύπημα της μπίλιας από κοντινή απόσταση δεν είναι πιο δυνατό από ένα χτύπημα από μπαλάκι του τένις. Βέβαια, όσο πιο κοντά είναι το όπλο που πυροβολεί τόσο δυνατότερο είναι το χτύπημα. Όμως οι σημαντικότεροι "τραυματισμοί" που μπορεί να πάθει κάποιος τελειώνοντας ένα παιχνίδι paintball, είναι οι γραντζουνιές από αγκάθια, ή κάποιο στραμπούληγμα, παρά από τον να τον πυροβολήσει κάποιος. πηγή: menslounge.gr

προσφορές Paintball από διάφορα dealsites:
Paintball: 7,5€ για 3 ώρες paintball, γεμάτες δράση και αδρεναλίνη, στις ανανεωμένες πίστες του Paintball Arena στην Μαγούλα, αξίας 15€ - έκπτωση 50%
μεταφερθείτε στο dealsafari.gr και δείτε την προσφορά

12,5€ το άτομο, για ολοήμερο αγώνα Paintball, με πλήρη ατομικό εξοπλισμό και 150 χρωματοσφαίρες, σε έξι διαφορετικές δασικές πίστες στο Greek Paintball Battlefield, στη Μαλακάσα, για να κατακτήστε με την εξυπνάδα, την αντοχή & το ομαδικό σας πνεύμα, ένα από τα ελάχιστα, υψηλού επιπέδου αθλήματα στρατηγικής και δράσης, αξίας 25€. Έκπτωση 50%

Πρωτομαγια στη Μυκονο...για 2 διανυκτερευσεις...απο το sait 3days.gr


Πρωτομαγιά στη Μύκονο : 59€ για 2 μαγευτικές διανυκτερεύσεις 2 ατόμων στα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα Amaryllis, στο Γλάστρο Μυκόνου. Αδράξτε την ευκαιρία και κλείστε τώρα τις διακοπές σας στο κοσμοπολίτικο Νησί των Ανέμων με τις υπέροχες παραλίες, τα γραφικά ασβεστωμένα χωριά, τα όμορφα καφέ και μπαρ δίπλα στη θάλασσα και την εκπληκτική θέα που θα σας χαρίσουν ένα υπέροχο σκηνικό χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και αξέχαστων στιγμών! Αξία 120€. Έκπτωση 51%.
μεταφερθείτε στο 3days.gr και δείτε την προσφορά

Rafting στον Βοϊδοματη ποταμό στα Ζαγοροχώρια....απο το sait 3days.gr


Rafting: 22€ για Rafting με την Alpine Zone στον Βοϊδομάτη ποταμό στα Ζαγοροχώρια ή στον Άραχθο ποταμό στα Τζουμέρκα, αρχικής αξίας 45€. Πάρτε μέρος σε μια πανέμορφη διαδρομή, Ζήστε την περιπέτεια και δοκιμάστε τις αντοχές σας για 2 ολόκληρες ώρες, μόνο με 22€ ! Έκπτωση 51%.
μεταφερθείτε στο 3days.gr και δείτε την προσφορά

4ήμερο για 2 στην πανέμορφη Σαντορίνη...απο το dealin.gr

Written By travelblog on Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 | 11:14 μ.μ.

Santorini Perissa - Perissa, Kyklades

119€ ΜΟΝΟ από 325€ για ρομαντικές 4ήμερες διακοπές για 2 άτομα στο Drossos Hotel 3* στη μαγευτική Περίσσα της Σαντορίνης, σε Superior Room, με πρωινό και late check-out - Έκπτωση 63%

μεταφερθείτε στο DealiN.gr και δείτε την προσφορά

κρουαζιερα στο Σαρωνικο η στις Κυκλαδες...με Ιστιοπλοϊκο Σκαφος Catamaran...απο το DEALIN.GR

Brama Yachgts - Apollo catamaran

215€/άτομο ή 315€/2 άτομα για 3ήμερη κρουαζιέρα στο Σαρωνικό ή στις Κυκλάδες με Ιστιοπλοϊκό Σκάφος Catamaran 45 ποδιών με skipper, πρωινό, σνακ και αναψυκτικά από την Εταιρεία Ενοικίασης Τουριστικών Σκαφών Brama Yachts!

μεταφερθείτε στο DealiN.gr και δείτε την προσφορά

στην πανεμορφη ΦΘΙΩΤΙΔΑ..σε φινλανδικου τυπου ΞΥΛΙΝΟ σαλε για 2 ημερες απο το dealfox.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ στην πανέμορφη ΦΘΙΩΤΙΔΑ, σε φινλανδικου τύπου, πλήρως εξοπλισμένο, ΞΥΛΙΝΟ σαλέ 2-3 ατόμων (35τμ)!  Μόνο 8€ για ένα κουπονι που προσφέρει εκπτωση 48% για 2 ημέρες (1 διανυκτέρευση)! Η αρχική τιμή είναι 99€, αλλά εσείς θα πληρώσετε μόνο 51€ με τη χρήση του κουπονιού! Τα κουπόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αθροιστικά για περισσότερες διανυκτερεύσεις!
ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ στην πανέμορφη ΦΘΙΩΤΙΔΑ, σε φινλανδικου τύπου, πλήρως εξοπλισμένο, ΞΥΛΙΝΟ σαλέ 2-3 ατόμων (35τμ)! Μόνο 8€ για ένα κουπονι που προσφέρει εκπτωση 48% για 2 ημέρες (1 διανυκτέρευση)! Η αρχική τιμή είναι 99€, αλλά εσείς θα πληρώσετε μόνο 51€ με τη χρήση του κουπονιού! 
μεταφερθείτε στο dealfox.gr και δείτε την προσφορά

στην κοσμοπολιτικη ΣΥΡΟ...για 3 ημερες...απο το dealfox.gr


ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ για 4 ΑΤΟΜΑ στην κοσμοπολίτικη ΣΥΡΟ με εκπτωση 68%! Διαμονή σε τετράκλινο για 3 ΗΜΕΡΕΣ (2 διανυκτερεύσεις), με ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΩΙΝΟ, στο πολυτελές συγκρότημα Emilia Luxury Apartments, μόλις 120μ από την παραλία! Επιπλέον παρέχεται early check in & late check out! Μόλις 24€ για ένα κουπονι Dealfox που θα σας προσφέρει εκπτωση 68%! Η αρχική τιμή είναι 300€, αλλά εσείς θα πληρώσετε μόνο 96€ στο ξενοδοχείο με τη χρήση του κουπονιου! 
μεταφερθείτε στο dealfox.gr και δείτε την προσφορά

ΑΜΟΡΓΟΣ...για 4 μερες στην ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΑΜΟΡΓΟ...απο το dealfox.gr



ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΑΜΟΡΓΟΣ! Μόνο 10€ για ένα κουπονι που προσφέρει εκπτωση 56% για τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις για 2 άτομα στην Pension "Ηλίας" στη γραφική Αμοργό, μόλις 5km από το λιμάνι! Η αρχική τιμή είναι 160€, αλλά εσείς θα πληρώσετε μόνο 70€ με τη χρήση του κουπονιού!
μεταφερθείτε στο dealfox.gr και δείτε την προσφορά

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ...Στη μαγευτικη Αφυτο για 4 μέρες...απο το dealfox.gr

 
Στιγμές ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ και ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑΣ στην πανέμορφη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ! Διαμονή για τέσσερις (4) ημέρες - Τρεις (3) διανυκτερεύσεις για 2 άτομα με πρωινό στο Stratos Hotel! Κερδίστε 40% έκπτωση με ένα κουπονι Dealfox των 15€! Η αρχική τιμη είναι 150€ αλλά εσείς θα πληρώσετε μόνο 90€ στο ξενοδοχειο! 
μεταφερθείτε στο dealfox.gr και δείτε την προσφορά

Ζακυνθο..4ημερο της Πρωτομαγιας και του Αγιου Πνευματος...απο το CHEAPIS.GR

Συνδιάστε το 4ήμερο της Πρωτομαγιάς και του Αγίου Πνεύματος και αποδράστε στο καταπράσινο νησί του Ιονίου με 50% έκπτωση! 3 ημέρες, για 2 άτομα σε δωμάτιο με θέα θάλασσα, με πλούσιο πρωινό, και 1 μπουκάλι κρασί στο Mirabelle Hotel στη Ζάκυνθο. μεταφερθείτε στο cheapis.gr και δείτε την προσφορά

Δημοφιλεις αναρτησεις

Παραλίες Ιονίου..

Παραλίες Αιγαίου..