κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , » Οι Αρκοί - για όσους επιθυμούν ερημικές διακοπές!

Οι Αρκοί - για όσους επιθυμούν ερημικές διακοπές!

Written By travelblog on Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 | 1:36 μ.μ.

Οι Αρκοί - για όσους επιθυμούν ερημικές διακοπές!
photo Dominique CARON

Οι Αρκί ή Αρκιοί είναι ένα μικρό νησάκι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Ανάμεσα στα μεγάλα νησιά, τα πηγμένα από τουρίστες, αυτοκίνητα, μπαρ, μηχανάκια και ξαπλώστρες, οι Αρκιοί ξεχωρίζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
Είναι μια μικρούτσικη τελίτσα στο χάρτη, άλλα ένα μέρος πλούσιο από πραγματα που, στους τρελούς ρυθμούς της ζωής στην πόλη, κοντεύουμε να ξεχάσουμε.

Το νησί έχει τη δική του ψυχή. Είναι οι 40 μόνιμοι κάτοικοι και οι πρώην πελάτες που γίναν φίλοι από όλο τον κόσμο.

Οι Αρκοί - για όσους επιθυμούν ερημικές διακοπές!
photo Dominique CARON

Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί από μία συστάδα μικρών νησιών στα βόρεια των Λειψών. Οι Αρκοί είναι ένα νησί αρκετά απομονωμένο με τους ελάχιστους κατοίκους του να ζουν στους δύο οικισμούς του νησιού - το λιμάνι και το Πάνω Χωριό.
Οι Αρκοί προσφέρονται για όσους επιθυμούν ερημικές διακοπές παρότι τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μίνι ορμητήριο των "σκαφάδων΅! 
Επίσης είναι μέσα στο πρόγραμμα των μονήμερων εκδρομών από τα γειτονικά τους νησιά και οι περισσότεροι επισκέπτες μένουν μόνο για λίγες ώρες. Οι Αρκοί ανήκουν διοικητικά στην Πάτμο από την οποία βρίσκονται 11 χλμ ΝΑ.

photo Dominique CARON

Αν είσαι λάτρης της θάλασσας θα βρεις πανέμορφες παραλίες. Η πιο γνωστή είναι τα «Τηγανάκια» και ακολουθούν το «Λιμνάρι», η «Πατελιά» και η «Πίσω Πατελιά». Σε όλες τις παραλίες πας με τα πόδια. Και να θες να πάς αλλιώς δεν γίνεται. Στο νησί υπάρχουν μόνο δύο αυτοκίνητα και ένα μηχανάκι. Για να νοικιάσεις ούτε λόγος. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και οι παραλίες άθικτες, χωρίς ξαπλώστρες, σκουπίδια και τα συναφή. Σκέψου τα λόγια του γλάρου και διατήρησέ το κι εσύ έτσι.

Ακόμα, παίζει ημερίσια εκδρομή στο Ασπρονήσι ή στο Μαράθι που είναι 15 λεπτά βαρκάδα και έχει επίσης πολύ όμορφη παραλία.


photo Mike1742


photo Dominique CARON


photo Dominique CARON


photo Dominique CARON


photo cezarygolebiewski


photo Dominique CARON

Πως θα πάτε:
Το κοντινότερο νησί που έχει απ'ευθείας δρομολόγιο με Πειραιά είναι η Πάτμος. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια, των οποίων οι ώρες ποικίλλουν ανάλογα την εταιρία. Το ταξίδι Πειραιά-Πάτμο διαρκεί περίπου 9 ώρες και με γνώμονα οτι η Πάτμος συνδέεται με τους Αρκιούς καθημερινά με τουριστικά σκάφη με αναχώρηση στις 10 το πρωί, καλό θα ήταν να επιλέξεις ενα βραδυνό δρομολόγιο έτσι ώστε να φτάσεις στην Πάτμο το πρωί και να προλάβεις το καραβάκι που θα σε πάει ‘πέρα'. Αλλιώς θα πρέπει μάλλον να γνωρίσεις το Patmos by night και την άλλη μέρα το πρωί να ταξιδέψεις προς Αρκιούς!
Επίσης και από την Κάλυμνο υπάρχουν δρομολόγια προς Αρκιούς.



Αρκοί χρήσιμες πληροφορίες
Λιμεναρχείο Πάτμου : 22470 31231
Κοινότητα Αρκιών : 22470 41206
Δήμος Πάτμου: 22470 31235


πηγή www.arki-island.com


Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις