κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , » Ψάθα - Αλεποχώρι.

Ψάθα - Αλεποχώρι.

Written By travelblog on Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 | 4:54 μ.μ.


Ο χρυσός κανόνας για τα μπάνια του Σαββατοκύριακου είναι ένας: όσο πιο μακριά, τόσο πιο καλά και καθαρά εννοείται! 
Η ψάθα βρίσκετε 65 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας κοντά στο Αλεποχώρι, και ανήκει στον δήμο βιλίων!!


Είναι μια από τις πλέον μακρινές παραλίες, καθώς απέχει 66 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Είναι, όμως, και μια από τις καλύτερες: είναι βοτσαλωτή, μέσα κι έξω από το νερό, διαθέτει κρυστάλλινα νερά και μερικά εξαιρετικά ταβερνάκια και ουζερί να την περιτριγυρίζουν.



Όμως τα Σαββατοκύριακα -ειδικά τα τελευταία χρόνια- προσελκύουν πολύ κόσμο, τόσο παραθεριστές από τις γύρω περιοχές, όσο και επισκέπτες από την Αθήνα και τα περίχωρα. 








Η διαδρομή προς το Αλεποχώρι και την ψάθα είναι επίσης πολύ όμορφη...το πυκνό πευκοδάσος του βουνού από πάνω από την παραλία θα σας αφήσει για λίγο να ξεχαστείτε.

Διαδρομή - Πρόσβαση: Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσουμε στην ψάθα.




1) Από Αθήνα, παίρνουμε την Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, βγαίνουμε στην έξοδο γιά  Μέγαρα / Νέα Πέραμο, ακολουθούμε τις ταμπέλες προς Αλεποχώρι, και Μετά  23 ΧΛΜ περίπου ( μισή ώρα στροφές )  φθάνουμε  στο κέντρο του Αλεποχωρίου. Φτάνοντας μέσα στο Αλεποχώρι, μετά από μια πολύ όμορφη διαδρομή, μέσα σε πευκοδάσος έχουμε 2 επιλογές:
    α) να πάμε δεξιά προς την ψάθα, 2 χιλιόμετρα περίπου.
    β) για όσους δεν θέλουν την πολυκοσμία της ψάθας, στρίβουμε αριστερά... και ακολουθούμε τον δρόμο, ένας και μοναδικός είναι..παραλιακός ο δρόμος, και μας αποκαλύπτει και άλλες κριμένες ομορφιές της περιοχής..μικρές και ερημικές. Με πεντακάθαρα νερά.

2) Ο δεύτερος δρόμος είναι πιο κουραστικός με αρκετές στροφές αλλά ίσως περισσότερο όμορφος. Ακολουθούμε την παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και στρίβουμε αριστερά για Βίλλια και Πόρτο Γερμενό. Λίγο πριν το Πόρτο Γερμενό υπάρχει δρόμος που μας οδηγεί στην ψάθα. Εδώ βγαίνουμε ακριβώς στην ψάθα.
Αν δεν θέλουμε πάλι να κάτσουμε στην ψάθα, ακολουθούμε τον παραλιακό δρόμο 2 χιλιόμετρα προς το Αλεποχώρι...και από εκεί συνεχίζουμε ευθεία πάλι...παραλιακά πάντα, προς άλλες πιο ερημικές παραλίες.

Η παραλία της ψάθας,  απέχει δυο περίπου χιλιόμετρα από το Αλεποχώρι και 21 χλμ μακρυά από τα Μέγαρα.
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις