κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , » Γυμνισμός: Οι παραλίες των "πρωτόπλαστων"

Γυμνισμός: Οι παραλίες των "πρωτόπλαστων"

Written By travelblog on Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012 | 2:13 μ.μ.

Η χώρα μας κατέχει την τρίτη θέση μετά τη Γαλλία και την Κροατία στις προτιμήσεις των γυμνιστώνΑποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης, παρά το γεγονός ότι οι γυμνιστές στην Ελλάδα εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη.
Δεν παρατηρούνται πια ακραίες αντιδράσεις όπως το 1980 στο Σαλάντι της Ερμιονίδας όπου κάτοικοι της περιοχής διαδήλωσαν, έβρισαν και προπηλάκισαν τους Ολλανδούς γυμνιστές που κατασκήνωσαν εκεί και καταδικάστηκαν σε δίμηνη φυλάκιση. Αλλά ο γυμνισμός αποτελεί ακόμη ταμπού για τα ελληνικά δεδομένα.
Αντιμετωπίζεται από αρκετούς σαν μια περιθωριακή κίνηση που δεν μπορεί να βγει έξω από τα στενά πλαίσια των κλειστών ομάδων. Οι συνειδητοποιημένοι γυμνιστές στη χώρα μας φθάνουν τις 10.000, ενώ ο αριθμός διπλασιάζεται όταν αναφερόμαστε και στους περιστασιακούς.

Η θεωρία του γυμνισμού βασίζεται στην αντίληψη ότι ο άνθρωπος οφείλει να επανέλθει στη φύση και στη φυσική του κατάσταση, που την «πνίγει» ο σύγχρονος πολιτισμός. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να απαλλαγεί από τα ρούχα που φυλακίζουν το σώμα και αναπαράγουν έναν πουριτανισμό και μια φοβία για το ίδιο το σώμα μας.

Στην Κρήτη, κοντά στη Χώρα Σφακίων, λειτουργεί το μοναδικό πλέον ξενοδοχείο γυμνιστών της χώρας το «Βριτομάρτης» (που πήρε το όνομά του από νεαρή θεά της κρητικής μυθολογίας με λατρευτικά χαρακτηριστικά ίδια με αυτά της θεάς Αρτέμιδος).

Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας η πιο πλήρης ιστοσελίδα για το θέμα του γυμνισμού που έχει παγκόσμια αποδοχή είναι: www.greeknaturism.com. Μέσα από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων αλλά και πληροφοριών για τα θέματα του γυμνισμού πάντα όμως με ψευδώνυμα καθώς μπορεί για τους ίδιους τους γυμνιστές να μην αποτελεί ταμπού, αλλά αποτελεί για όλους τους υπόλοιπους.


Η Ελλάδα διαφημίζεται ως παράδεισος για γυμνισμό
Αρκετές σελίδες στο Διαδίκτυο είναι αφιερωμένες στον γυμνισμό. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ουκ ολίγες ξένες ιστοσελίδες αναφέρουν λεπτομερείς περιγραφές για ελληνικές παραλίες που προσφέρονται για γυμνισμό περιγράφοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια για την πρόσβασή τους και τονίζοντας πως η Ελλάδα αποτελεί τον παράδεισο για γυμνισμό.
(πατήστε στην εικόνα..άνοιγμα συνδέσμου σε νέα καρτέλα για να την δείτε με μεγένθυση)
Γυμνισμός: Οι παραλίες των "πρωτόπλαστων"
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΥΜΝΙΣΤΕΣ:
1. Ο γυμνισμός δεν πρέπει να συσχετίζεται με την οποιουδήποτε τύπου σεξουαλική αναζήτηση
2. Δεν αποτελεί δικαίωμα μιας συγκεκριμένου σεξουαλικού προσανατολισμού ομάδας. αλλά όλων ανεξαιρέτως. 
3. Ο γυμνισμός δεν πρέπει να συνδέεται με την επιδειξιμανία και την ηδονοβλεψία. 
4. Ο γυμνισμός ενέχει ερωτισμό αλλά δεν αποτελεί σεξουαλική έκφραση. 
5. Οι γυμνοί φίλοι απολαμβάνουν και μοιράζονται την εμπειρία του γυμνισμού ως έκφραση ουσιαστικής σωματικής και πνευματικής /ψυχικής επαφής και όχι ως λανθάνουσα σεξιστική επιθυμία. 
6. Ο γυμνισμός αποτελεί ιδεολογία με την έννοια ότι προσδιορίζεται από ένα σύστημα εννοιών όπως: αυτοεκτίμηση, φυσιολατρία, ελευθερία έκφρασης, απενοχοποίηση, αληθινή επαφή, φυσικότητα. 
7. Ο γυμνισμός για πολλούς ανθρώπους δεν περιορίζεται στην φύση ή στο νερό αλλά μπορεί να αποτελέσει συνήθεια της καθημερινότητας τους στον προσωπικό τους χώρο. Η αίσθηση της γυμνής παρέας μέσα σ’ ένα σπίτι δεν πρέπει να θεωρείται ύποπτη ή ενοχοποιητική κατάσταση, ούτε να συνοδεύεται από υπαινιγμούς σεξουαλικότητας. 
8. Οι γυμνοί φίλοι μπορούν να συνυπάρχουν ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, αρκεί να είναι συνειδητοποιημένοι γυμνιστές. 
9. Ο γυμνισμός δεν ακυρώνει τις ορμές μας, ούτε απαγορεύει την με οποιοδήποτε τρόπο έκφρασή τους. Μπορεί ως έννοια να περιέχει και την ερωτική έκφραση, αλλά δεν πρέπει επ' ουδενί να προσδιορίζεται από αυτήν. 
10. Ο γυμνισμός είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος (όχι βέβαια ο μοναδικός) να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, όπως και να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε και τους άλλους χωρίς μάσκες, ρετουσαρίσματα και υποκριτικές εκδηλώσεις. 

Αν όλα τα παραπάνω σας εξίταραν το ενδιαφέρον και την διάθεση καλοκαιρινές μέρες που έρχονται , τότε δεν έχετε παρά να ψάξετε για συγκεκριμένες παραλίες στην Αττική που μπορείτε να κάνετε γυμνισμό. Αλλά προτού πάτε οπουδήποτε έχετε στο νου σας τα εξής: 
Οι γυμνιστές προτιμούν την Ελλάδα, παρά τα ταμπού των Ελλήνων   

* Στις παραλίες γυμνιστών θα βρείτε ανθρώπους ευγενικούς και φιλικούς. 
* Θα έχετε την ελευθερία να είστε ο εαυτός σας, χωρίς ταμπού (αρκεί να μην επεμβαίνετε στις ελευθερίες των άλλων) 
* ΔΕΝ θα βρείτε ναρκωτικά. Οι πραγματικοί γυμνιστές προωθούν απόλυτα τον υγιεινό τρόπο ζωής. 
* ΔΕΝ θα βρείτε επιθετικά άτομα ή τραμπούκους και καλό θα είναι να μην συμπεριφερθείτε ούτε εσείς έτσι. 
* ΔΕΝ θα δείτε όργια ή οτιδήποτε άλλο περιμένατε πως θα δείτε από άτομα που κάνουν γυμνά μπάνιο. Αν ψάχνετε για κάτι τέτοιο ή απλά θέλετε να "πάρετε μάτι", τότε διαλέξτε κάποια άλλη παραλία. 
* ΜΗΝ πάρετε μαζί σας βιντεοκάμερες. πηγή 
ethnos.gr  in2life.gr
διαβάστε εδώ κάποιες παραλίες γυμνιστών στην αττική
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις