κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , , , » Ένα... ανερχόμενο νησί 2,5 ώρες από την Πάτρα που οι περισσότεροι αγνοούν (pics+video)

Ένα... ανερχόμενο νησί 2,5 ώρες από την Πάτρα που οι περισσότεροι αγνοούν (pics+video)

Written By travelblog on Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015 | 5:29 μ.μ.

Μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας και μόλις 2,5 ώρες από την Πάτρα το Μεγανήσι δίνει τη δική του πρόταση στις ήρεμες και ποιοτικές διακοπές, «ανεβαίνοντας» συνεχώς στις προτιμήσεις των τουριστών.


Αν είστε λοιπόν από αυτούς που τους αρέσει να επισκέπτονται μέρη πριν αυτά διαβρωθούν από τον τουρισμό και να μπορούν μετά να καυχιούνται ότι είχαν πάει πρώτοι σε ένα μέρος πριν το ανακαλύψουν οι πολλοί, τότε το Μεγανήσι είναι για εσάς.

Ανερχόμενο τα τελευταία χρόνια, το Μεγανήσι κατορθώνει να συγκεντρώνει κόσμο παρά το μικρό μέγεθός του, προσφέροντας σε αυτούς που το επιλέγουν τους πιο αργούς ρυθμούς που αναζητούν για να ξεσκάσουν, τις όμορφες παραλίες του, αλλά και μια κοσμοπολίτικη χροιά, που καταφέρνει να μη «ξεφύγει». 
Είναι το μεγαλύτερο από όλα τα νησιά του συμπλέγματος των Πριγκιπονήσων Λευκάδας (εκεί που συναντάμε τον Σκορπιό, τον Κάλαμο, το Σκορπίδι και άλλα νησάκια) και στα 22 τετραγωνικά του χιλιόμετρα, έχετε κάμποσα να δείτε.
Το Βαθύ είναι ένα το πρώτο μέρος που θα αντικρίσετε μόλις φτάσετε, αφού εκεί θα σας αφήσει το φέρι μποτ από το Νυδρί της Λευκάδας. Εκεί βρίσκεται ο παλμός του νησιού, με ψαροταβέρνες, εστιατόρια και καφέ, ενώ η συνολική εικόνα του συμπίπτει με αυτή ενός γραφικού, παραθαλάσσιου χωριού, με μια σύγχρονη μαρίνα που πλέον φιλοξενεί πλήθος σκαφών.

Μια βόλτα στον παραλιακό δρόμο του το βράδυ θα μπει σίγουρα στο πρόγραμμά σας, αποδεικνύοντάς σας ότι τελικά το Μεγανήσι ίσως και να ήταν «σιγανό ποταμάκι», αφού διαθέτει πλήθος καφέ-μπαρ και εστιατορίων, γεμάτα κόσμο και ζωή.



Χαλάρωση στο Σπαρτοχώρι
Χτισμένο σε ύψωμα, το Σπαρτοχώρι αποτελεί το δεύτερο από τα χωριά του νησιού, όχι τόσο κοσμοπολίτικο και ζωηρό, αλλά σίγουρα γραφικό, με παραδοσιακά σπίτια και γραφικά σοκάκια. Από το Σπαρτοχώρι θα έχετε θέα προς τη θάλασσα και ένα φυσικό κόλπο με την υπέροχη παραλία του, ενώ αποτελεί καλή λύση και για διαμονή για όσους θέλουν την ησυχία τους.
Περιήγηση στο Κατωμέρι
Ένας ασφάλτινος δρόμος 3,5 χιλιομέτρων θα σας οδηγήσει από το Σπαρτοχώρι στο Κατωμέρι, τον τρίτο οικισμό, ένα χωριό με παραδοσιακό χρώμα, που αποτελεί και την πρωτεύουσα του Μεγανησίου. Περιπλανηθείτε ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια του και τα μικρά μαγαζάκια του και ζήστε την επιστροφή στη φύση, την ξεκούραση και την ξενοιασιά, δηλαδή το νόημα των διακοπών.
Ανακάλυψη του Σπηλαίου του Παπανικολή
Κι αφού δείτε όλους τους οικισμούς, κατευθυνθείτε προς το Βαθύ, πάρτε το καΐκι και βάλτε λίγη περιπέτεια στο ταξίδι σας, ανακαλύπτοντας θαλάσσιες σπηλιές, όπως του Γιοβάνη και του Δαίμονα.

Αυτή, όμως, που θα σας συστήσουν όλοι να δείτε και βρίσκεται στην κορυφή των αξιοθεάτων του νησιού είναι η Σπηλιά του Παπανικολή, όπου κρυβόταν το ομώνυμο υποβρύχιο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ λέγεται ότι στη σπηλιά κατέφυγε κι ένας παπάς με τους μαθητές του επί Τουρκοκρατίας, για να γλιτώσουν από πειρατές. Η σπηλιά έχει βάθος περίπου 30 μέτρα και στο εσωτερικό της υπάρχει μια μικρή αμμουδιά.

Πόρτο Ελιά, μια όμορφη παραλία με λευκό βότσαλο.




Μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά
Μπορεί το Μεγανήσι να είναι… μικρό στο μάτι, από παραλίες, όμως, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγαλύτερα νησιά. Τι κι αν δεν έχει τους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας; Έχει τον Άγιο Ιωάννη, που έχει πάρει το όνομά του από το ομώνυμο εκκλησάκι εκεί κοντά, τηνΠόρτο Ελιά, μια πανέμορφη παραλία με λευκό βότσαλο, τη μικρή και συμπαθητική παραλία Πασουμάκι και πλήθος άλλων ακρογιαλιών όπως το βοτσαλωτό Λιμονάρι, τα Αμπελάκια, τη Σπηλιά, το Φανάρι όπου λειτουργεί καντίνα, τον Αθερινό με τα νερά-πισίνα κ.ά.

Στο νότιο άκρο του νησιού, μπορείτε να βουτήξετε και στην Μπερέτα με εκδρομικό σκάφος, γενικά, όμως, έχετε υπόψη σας ότι το Μεγανήσι «κρύβει» διάφορες μικροσκοπικές παραλίες που μπορείτε να ανακαλύψετε μόνοι σας και να απολαύσετε τα μακροβούτια σας χωρίς άλλους τριγύρω, ανακαλύπτοντας το πραγματικό νόημα των διακοπών. 

πηγή: patrasevents.gr
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις