κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , » Ο∆ΗΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ.

Ο∆ΗΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ.

Written By travelblog on Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 | 5:30 μ.μ.

Ο∆ΗΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ – ΧΑΝΙΑ, 2009Ο∆ΗΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ.
Πώς συνυπάρχω αρµονικά µε τους άλλους κατασκηνωτές και µε την ίδια τη φύση;
 Απέναντι στον οργανωµένο περιορισµό του ζωτικού µας χώρου καιστην περιθωριοποίηση του φυσικού τρόπου ζωής, είναι σηµαντικό γιατους κατασκηνωτές να µάθουµε τουλάχιστον να συνυπάρχουµεακολουθώντας κάποιους κοινούς κανόνες και συνήθειες:


Παρκάρουµε τα αυτοκίνητα πιο πέρα, µακριά από την παραλίακαι τους αµµόλοφους και δεν εµποδίζουµε την πρόσβαση στηνπαραλία.


Χρησιµοποιούµε σακούλες για τα απορρίµµατα,συµπεριλαµβανοµένων των χαρτιών υγείας που ξεθάβονται απόζώα, και δεν τις παρατάµε δίπλα σε παραγεµισµένους κάδους. Ανείναι δυνατόν ανακυκλώνουµε.


Εκτός από τα δικά µας σκουπίδια, µαζεύουµε και τα υπόλοιπαπου βρίσκουµε. Η βλάβη που προκαλούν δεν εξαρτάται από το αντα πετάξαµε εµείς ή άλλοι. Μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε γάντια µιας χρήσης ή µια σακούλα φορεµένη στο χέρι µας για νακάνουµε τη διαδικασία λιγότερο δυσάρεστη.


Καθορίζουµε πού είναι η «τουαλέτα» και σκάβουµε λάκκουςτουλάχιστον 15 εκ. κάθε φορά. Αποφέυγουµε τη χρήση έστω καιβιοδιασπώµενων σαµπουάν και σαπουνιών γιατί έτσι ρυπαίνουµετη θάλασσα, τη λίµνη, ή το ποτάµι.


Προστατευόµαστε από τον ήλιο µε παχιά σκιά, ή µε ελαφριά καιάνετα ρούχα. Αν χρειαστούµε αντηλιακό, ας είναι φυτικό.


Σεβόµαστε τη βλάστηση, και την πανίδα της περιοχής καιενηµερωνόµαστε σχετικά. Για παράδειγµα σε περιοχές όπουφωλιάζει η καρέττα καρέττα, η φωτιά µπορεί νααποπροσανατολίσει χελώνες και χελωνάκια.


Στήνουµε τη σκηνή αρκετά µέτρα µακριά από το κύµα ώστε ναµην εµποδίζουµε τους υπόλοιπους κατασκηνωτές αλλά κυρίως ναµην ενοχλούµε καβούρια, χελώνες, πουλιά.


Τα έντοµα είναι κάτοικοι της περιοχής, εµείς είµαστε οιεπισκέπτες. Τα αποφεύγουµε µε φυσικά εντοµοαπωθητικά, καιµε το να κρατάµε κλειστή τη σήτα της σκηνής όλη µέρα.


Φέρνουµε µαζί ή κατασκευάζουµε αυτοσχέδια τασάκια για τις γόπες µας.


 Αφήνουµε την παραλία όπως τη βρήκαµε, και αν γίνεται καλύτερη.
διαβάστε εδώ
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις