κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , » ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ...μερος 1

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ...μερος 1

Written By travelblog on Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 | 11:26 μ.μ.

Η Ήπειρος.. είναι η πιο αραιοκατοικημένη και ορεινή περιοχή της Ελλάδας και χωρίζεται σε 4 νομούς:
- Νομός Ιωαννίνων, με έδρα τα Ιωάννινα
- Νομός Άρτας, με έδρα την Άρτα
- Νομός Πρέβεζας, με έδρα την Πρέβεζα
- Νομός Θεσπρωτίας, με έδρα την Ηγουμενίτσα

Συνήθως  όσοι ακούνε Ήπειρο, τους έρχεται στο μυαλό...Γιάννενα, γεφύρια, ποτάμια, πέτρα, φαράγγια..βουνά..κλπ..κλπ..
Για αυτούς που γνωρίζουν.. η Ήπειρος συνδυάζει  τόσο το βουνό όσο και την θάλασσα, και τα συνδυάζει στον απόλυτο βαθμό! Από την μια πλευρά: η καταπράσινη φύση με τα μοναδικής ομορφιάς τοπία (βλέπε εθνικό δρυμό Βίκου-Αώου, Μέτσοβο, Μαστοροχώρια, Ζαγόρια....Αχέρων... και...και..και..) εξάλλου δεν είναι τυχαίο, ότι ένας μεγάλος αριθμός ξένων τουριστών που φτάνουν τα καλοκαίρια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατευθύνονται στα βουνά της Ηπείρου...πολλές οι δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος εκεί...και δεν θα του λείψει και το μπανάκι φυσικά, καθώς όπου και να κοιτάξετε...τρέχει νερό.
Από την άλλη πλευρά: το γαλάζιο του ιονίου με τις καταπληκτικές παραλίες του νομού Θεσπρωτίας...και Πρεβέζης που δεν έχουν τα ζηλέψουν τίποτα από τις καλύτερες παραλίες των νησιών.
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στο βάθος διακρίνεται η Εγνατία οδός, προς Ιωάννινα.



Πάμε να γνωρίσουμε τις παραλίες του νομού Θεσπρωτίας...ξεκινώντας από την πρωτεύουσα του νομού την Ηγουμενίτσα. Όταν επισκεφθείτε την Ηγουμενίτσα, αξίζει να πάτε στον λόφο...3χλμ από το λιμάνι μέχρι την  καφετέρια "ΑΠΟΛΙΣ"  με θέα προς το νησί της Κέρκυρας.. έχετε την Ηγουμενίτσα στα πόδια  σας! αξίζει! φωτογραφία από flickr στο βάθος διακρίνεται η Κέρκυρα.

φωτογραφία από flickr
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
φωτογραφία από panoramio
Χωρίς τίτλο
1) Δρέπανο.
Η παραλία του Δρεπάνου η οποία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, ονομάζεται έτσι λόγω του σχήματος της..είναι η πιο κοντινή παραλία στην Ηγουμενίτσα.
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Η παραλία του δρεπάνου απέχει από το κέντρο της Ηγουμενίτσας μόλις 5 χλμ. Είναι μια τεράστια αμμουδιά, ψιλή άμμος με πεντακάθαρα και αβαθή νερά. Προχωράς...προχωράς και το νερό είναι μέχρι το γόνατο. Ιδανική για μικρά παιδιά αλλά και όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ.
φωτογραφία από panoramio
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
panoramio
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο δρόμος αυτός που βλέπεται διασχίζει και τα 7χλμ περίπου της παραλίας...δεξιά και αριστερά οι ευκάλυπτοι που φτάνουν σχεδόν μέχρι.. λίγο πριν το κύμα και προσφέρουν δωρεάν ίσκιο! κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυτός ο χώρος γεμίζει  με τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα τουριστών πλήρως οργανωμένα...με ποδήλατα...κλπ. Ο δρόμος αυτός θυμίζει κάτι από Ολλανδία, καθώς τα ποδήλατα κάνουν παρέλαση! panoramio
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
φωτογραφία από panoramio

φωτογραφία από panoramio

Από την αριστερή πλευρά του δρόμου, όπως κοιτάμε την φωτογραφία υπάρχει μια λιμνοθάλασσα, ακριβώς από την άλλη μεριά του δρόμου είναι η θάλασσα...
Το δρέπανο διαθέτει κάμπινγκ, ταβέρνες, καφέ, δυνατότητα θαλάσσιων σπορ, καθώς και...κλαμπάκια για τους λάτρεις...και όλα αυτά πάνω στο κύμα! Το δρέπανο δεν κοιμάται ούτε το βράδυ...τα καλοκαιρινά παρτάκια δίπλα και μέσα στο νερό κάθε βράδυ δίνουν μια αίσθηση νησιού!  φωτογραφία από panoramio

φωτογραφία από panoramio

φωτογραφία από panoramio

συνεχίζεται..... 
Παραλίες νομού Θεσπρωτίας μέρος 2
Παραλίες νομού Θεσπρωτίας μέρος 3


Share this post :

1 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις