κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , , , , » Τα όμορφα Καλάβρυτα...

Τα όμορφα Καλάβρυτα...

Written By travelblog on Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 | 4:27 μ.μ.

Στα Καλάβρυτα θα φτάσετε εύκολα από την Εθνική Οδό Αθηνών - Πάτρας. Στο ύψος του Διακοφτού αρχίζει ο ανηφορικός δρόμος. Ο δρόμος είναι στενός με λίγες στροφές, γι' αυτό θα χρειαστεί προσεχτική οδήγηση. 


Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται μέσα στην πόλη ή στις παρυφές της και τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Tα Καλάβρυτα, αποτελούν τη βάση τόσο για το χιονοδρομικό κέντρο, όσο και για πολλές φυσιολατρικές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή. 


Το χειμώνα φυσικά οι περισσότεροι περνούν τη μέρα τους στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων που απέχει μόλις 14 χλμ. Η διαδρομή μέχρι εκεί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς περνά μέσα από το ελατόδασος, το οποίο είναι ακόμα πιο όμορφο, όταν είναι χιονισμένο. Οι οικογένειες με παιδιά μπορούν να απολαύσουν μία θαυμάσια βόλτα στα σπήλαια των Λιμνών ή να κανονίσουν μαθήματα σκι στο χιονοδρομικό. 
Τα όμορφα Καλάβρυτα
Η όμορφη και φροντισμένη κωμόπολη των Καλαβρύτων είναι χτισμένη στους πρόποδες του Χελμού (750 μ.). Όλες τις εποχές του χρόνου υπάρχει λόγος για να έρθεις στα Καλάβρυτα. Όμως τον χειμώνα είναι το μεγάλο φαβορί του Νομού Αχαΐας, καθώς η ορεινή ομορφιά της περιοχής και το χιονοδρομικό κέντρο προσελκύουν επισκέπτες από σχεδόν όλη την Ελλάδα, δίνοντας ξεχωριστή ζωντάνια στη μικρή πόλη.
Τα όμορφα Καλάβρυτα
Τα όμορφα Καλάβρυτα
Τα όμορφα Καλάβρυτα
Τα όμορφα Καλάβρυτα
Μία πολύ κλασική εκδρομή είναι αυτή που περιλαμβάνει τα δύο ιστορικά μοναστήρια του Μεγάλου Σπηλαίου και της Αγίας Λαύρας. Το πρώτο θα το βρείτε πάνω στο δρόμο, 10 χλμ πριν μπείτε στα Καλάβρυτα. Είναι σχεδόν κολλημένο στο βράχο, σε τοπίο σπάνιας ομορφιάς. Η εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλιώτισσας είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά (4ος αιώνας) και είναι φτιαγμένη από κερί. Το Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας απέχει 4 χλμ από την πόλη και είναι αυτό στο οποίο ορκίστηκαν οι οπλαρχηγοί της Επανάστασης. Εκτός από το λάβαρο της Επανάστασης, η Μονή διαθέτει πολλά ιστορικά κειμήλια, καθώς και μία από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες που μπορεί να βρει κανείς σε μοναστήρι. 
Μοναδικός στην περιοχή των Καλαβρύτων είναι και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος στο φαράγγι του Βουραϊκού. Ξεκινά από το Διακοφτό, διασχίζει το φαράγγι γαντζωμένος στις ράγες, ανάμεσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο και τελειώνει τη διαδρομή του στα Καλάβρυτα. Το στενότερο σημείο, που ονομάζεται "Πόρτες", είναι λίγα χιλιόμετρα πριν από τη Ζαχλωρού, καθώς ανεβαίνετε.
Τα όμορφα Καλάβρυτα
Τα όμορφα Καλάβρυτα
Η φυσική ομορφιά της χαράδρας, οι σήραγγες, οι καταρράκτες, τα σπήλαια και η πυκνή βλάστηση κάνουν τη διαδρομή αγαπητή σε χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Στο ίδιο φαράγγι μπορείτε να κάνετε και πεζοπορία, αλλά το χειμώνα θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. 


Ενδιαφέρουσα βόλτα είναι αυτή που σας οδηγεί στο Πλανητέρο, περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, με καθαρά τρεχούμενα νερά και ψηλά πλατάνια. Είναι μια καλή ευκαιρία για χαλάρωση και μικρές βόλτες. Στο Πλανητέρο υπάρχουν αρκετές ταβέρνες για φαγητό, αλλά μπορείτε να απολαύσετε και ένα πικνίκ κάτω από τα πλατάνια, καιρού επιτρέποντος. Σπεσιαλιτέ της περιοχής είναι η πέστροφα (τηγανητή ή ψητή), την οποία θα διαλέξετε μόνοι σας από τα εκτροφεία που διαθέτουν. 
Τα όμορφα Καλάβρυτα
Τα όμορφα Καλάβρυτα
Τα όμορφα Καλάβρυτα
Τα όμορφα Καλάβρυτα
Τα όμορφα Καλάβρυτα
Τα όμορφα Καλάβρυτα
Τα όμορφα Καλάβρυτα


Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις