κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , » Παραλία πετάλι...Εύβοια

Παραλία πετάλι...Εύβοια

Written By travelblog on Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 | 3:24 μ.μ.

φωτογραφία από εδώ


Η Παραλία Πετάλι στην καρδιά της Εύβοιας είναι μια άγριας ομορφιάς παραλία με άμμο και μικρό βοτσαλάκι στη μεριά του Αιγαίου! Η παραλία είναι σχετικά μικρή..και η διαδρομή για να φτάσετε σε αυτή δεν είναι και η καλύτερη, καθώς έχεις αρκετά χιλιόμετρα χωματόδρομο...και μάλιστα κοκκινόχωμα!! Μόλις όμως αντικρίσετε την παραλία και δείτε αυτά τα νερά...θα τα ξεχάσετε όλα...έτσι είναι το καλό ή το πληρώνεις, ή το βρίσκεις δύσκολα.



Η παραλία είναι απομακρυσμένη αρκετά..και εκεί δεν θα βρείτε και πολλά πράγματα, για την ακρίβεια τίποτα! Παρά μόνο ένα κτήριο, κάτι σαν μικρή καντίνα. Αν είναι ανοιχτή καλώς!
Γιαυτό νερά μαζί...και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας. φωτογραφλία από panoramio




Παραλία πετάλι...Εύβοια

Παραλία πετάλι...Εύβοια
φώτο από panoramio


Στην παραλία θα βρείτε όλο το καλοκαίρι οργανωμένους ελεύθερους κατασκηνωτές και φυσικά το ίδιο μπορεί να κάνετε και εσείς. Είναι από τις παραλίες που η σκήνη μπορεί να στηθεί δίπλα στα βράχια που έχει ίσκιο! Πάντα όμως με σεμνότητα και ταπεινότητα και έχοντας βέβαια επίγνωση οτι το ελεύθερο camping απαγορεύεται!
διαβάστε εδώ και εδώ φώτο από panoramio


φώτο από panoramio

Η διαδρομή: 
Ξεκινάμε από Χαλκίδα για Βόρεια Εύβοια, περνάμε τη Νέα Αρτάκη και συνεχίζουμε για τα Ψαχνά. Για να προσανατολιστείτε, στα ψαχνά έχει έδρα και το ΤΕΙ Χαλκίδας. Μπαίνουμε μέσα στα Ψαχνά μόλις περάσουμε τη γέφυρα με το ποτάμι κάνουμε δεξιά και ακολουθούμε το δρόμο για Τριάδα και Πάλιουρα έχοντας κατά νου ότι πάμε προς Άγιο Αθανάσιο (15,5km από τα Ψαχνά). Αθανάσιο υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Γλυφάδα, Πετάλι, Βυθούρι.


Share this post :

3 σχόλια:

  1. είναι πολύ όμορφα..τον πολύ κακό δρόμο, το ξεχνάς μόλις φτάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι όσο χάλια ακούγετε, απλά από κάποιο σημείο και μετά, δεν είναι ασφαλτοδρομένος ο δρόμος προς την παραλία. Έχει χωματόδρομο και θέλει χαμηλές ταχύτητες. Δεν ξέρω αν τώρα έχει φτιαχτεί κάπως ο δρόμος, που δεν νομίζω. Αν ξέρει κάποιος φίλος, ας το αναφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλεις αναρτησεις