κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , , » Στο Πάντα Βρέχει - Ευρυτανία.!

Στο Πάντα Βρέχει - Ευρυτανία.!

Written By travelblog on Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 | 11:40 μ.μ.

Το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Ευρυτανίας, που καταλήγει σε μία περιοχή όπου κυριολεκτικά Πάντα βρέχει. Πρόκειται για εντυπωσιακό φυσικό σχηματισμό στον οποίο καταλήγει σχετικά κακής βατότητας δρόμος. 
Όμως, η ομορφιά και η αγριάδα του τοπίου αποζημιώνουν τους φυσιολάτρες επισκέπτες του, που είναι αρκετοί κατά τους θερινούς μήνες. Η δυσκολία της πρόσβασης όμως στο σημείο είναι από μέτρια (καλοκαίρι) μέχρι αδύνατη (χειμώνα). Αυτό είναι όμως το Καρπενήσι και η Ευρυτανία γενικότερα.
Στο Πάντα Βρέχει - Ευρυτανία..
Είναι το στενότερο σημείο του Κρικελοπόταμου, εκεί όπου τα βουνά Καλιακούδα και  Πλατανάκι κοντεύουν να αγκαλιαστούν μεταξύ τους. Στο εντυπωσιακό αυτό φαράγγι, μήκους περίπου 100 μέτρων,  θα δούμε από την πλευρά της Καλιακούδας να πέφτουν από μεγάλο ύψος τρεχούμενα νερά, που με τα χρόνια διέβρωσαν το έδαφος δίνοντάς του κλίσεις. Το εντυπωσιακό σκηνικό συμπληρώνουν οι λιμνούλες που σχηματίζονται από τα τρεχούμενα νερά, σε μία από τις καθαρότερες (όπως έχει  χαρακτηριστεί) περιοχές της Ευρώπης. 
Στο Πάντα Βρέχει - Ευρυτανία..

Στο Πάντα Βρέχει - Ευρυτανία..
Καλύτερη εποχή για το Πάντα Βρέχει:
Για να επισκεφτείτε το Πάντα Βρέχει προγραμματίστε την απόδρασή σας τους καλοκαιρινούς μήνες. Η καλύτερη εποχή είναι από αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Χρειάζεται να έχετε μαζί σας δεύτερη αλλαξιά και παπούτσια (προτείνονται τα αθλητικά), μαγιό και πετσέτα, γιατί σε κάποια σημεία μπαίνετε μέχρι τη μέση στο ποτάμι. 
Εάν ακολουθείσετε οργανωμένο γκρουπ, οι εταιρίες που διοργανώνουν την εκδρομή σας παρέχουν στολή neopren. 
Εάν υπάρχει υποψία βροχής, δεν πλησιάζετε το φαράγγι, διότι μπορεί να γίνει καταλίσθηση βράχων! flickr
Στο Πάντα Βρέχει - Ευρυτανία..
Προσέγγιση.
Οι πιο εύκολες διαδρομές είναι από Δομνίστα Ευρυτανίας και Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας. Πλησιέστερος οικισμός, από πλευράς Ευρυτανίας, το άλλοτε κεφαλοχώρι της περιοχής, η Ρoσκά. Το χωριό είναι χτισμένο σε εκπληκτική τοποθεσία σε υψόμετρο 1000 μ., σε λάκα του βουνού Πλατανάκι. 
- Από το Καρπενήσι περνάτε τη Σύραγγα Τυμφρηστού και από κει (14 χλμ.) ακολουθείτε τη διαδρομή για Κρίκελλο (18 χλμ.), Δομνίστα (26 χλμ.), Σκοπιά, Ροσκά, Πάντα Βρέχει. 
Η διαδρομή «είναι» 60 χλμ. όπου μέχρι τη Δομνίστα είναι άσφαλτος και στη συνέχεια χωματόδρομος μέτριας βατότητας.
- Από Καρπενήσι ακολουθείτε το δρόμο για Προυσό (29 χλμ.), περνάτε τη σιδερένια στρατιωτική γέφυρα, συνεχίζετε για Καστανιά, Ροσκά, Πάντα Βρέχει. Η διαδρομή «είναι» 60 χλμ. όπου από Καστανιά και μετά ο δρόμος είναι χωμάτινος μέτριας βατότητας.
Στο Πάντα Βρέχει - Ευρυτανία..

Στο Πάντα Βρέχει - Ευρυτανία..

Στο Πάντα Βρέχει - Ευρυτανία..

Στο Πάντα Βρέχει - Ευρυτανία..
Αν είστε λάτρεις των extreme sports, η περιοχή είναι ιδανική ανάλογα - φυσικά με την εποχή που θα επιλέξετε να πάτε. flickr
Στο Πάντα Βρέχει - Ευρυτανία..
Στην περιοχή υπάρχουν ειδικοί δάσκαλοι για υπαίθριες δραστηριότητες που θα διευκολύνουν την πρόσβασή σας και θα σας καθοδηγήσουν με ασφάλεια. 
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις