κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog

Πήλιο - pelion

Written By travelblog on Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 | 11:17 μ.μ.

Ένα  από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδος. Ντυμένο με διαφορετικά χρώματα κάθε εποχή, αποτελεί ειδυλλιακό θέρετρο διακοπών καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
χερσόνησος του Πηλίου είναι το τέλειο παράδειγμα παραδοσιακής ατμόσφαιρας, φυσικής ομορφιάς και σύγχρονων ανέσεων. 
Σκαρφαλωμένο σε μια γωνιά της Θεσσαλίας, το Πήλιο, είναι η ιδανική πρόταση για διακοπές γεμάτες ζεστασιά και διασκέδαση, γεμάτες φυσικές ομορφιές και ανέσεις.
Πήλιο - pelion
Η φυσική ομορφιά κυριαρχεί στα τοπία που εναλλάσσονται δημιουργώντας εικόνες μοναδικής γαλήνης και ομορφιάς, εικόνες όπου το νερό, είτε ως πηγές ή ως γαλάζιος ορίζοντας, συνυπάρχει με το πράσινο και τις ευωδιές των λουλουδιών. 
Σε όλη την επικράτεια του Πηλίου, απλώνονται χωριά και οικισμοί, με τη χαρακτηριστική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική που εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον και χαρίζει στο Πήλιο την ιδιαίτερη ομορφιά του. 
Φυσικά δεν θα αφήσει παραπονεμένους και τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, καθώς δίπλα στο χωριό  Χάνια, στην θέση Αγριόλευκες, λειτουργεί ένα από τα ωραιότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες. 
Οι λάτρεις του ski κατηφορίζοντας τις πλαγιές με τα παγωμένα σαν απολιθωμένα δέντρα, αγναντεύουν αριστερά τους τον Παγασητικό και δεξιά τους το Αιγαίο.
Η γνωριμία μας με την περιοχή, αρχίζει με το θαυμάσιο και πολυσύχναστο λιμάνι του Βόλου, με την Μητρόπολη του Αγίου Δημητρίου να δεσπόζει στο βάθος. 
Στο λιμάνι, ο επισκέπτης θα συναντήσει τα διάσημα τσιπουράδικα, με τους περίφημους μεζέδες και το παραδοσιακό τσίπουρο, όπου θα απολαύσει την όμορφη θέα μαζί με ένα υπέροχο γεύμα.
Πήλιο - pelion
Πήλιο - pelion
Αφήνοντας την πόλη του Βόλου πίσω μας, αρχίζουμε την γνωριμία μας με τα χωριά του Πηλίου. 
Το Πήλιο κατά τη μυθολογία είναι το βουνό των Κενταύρων, αλλά και το βουνό που διάλεξαν οι 12 Θεοί του Ολύμπου για θερινή κατοικία τους, είναι από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα με πανέμορφα δάση και κατάφυτες πλαγιές. 
Το βουνό συνδέεται επίσης με το μύθο τουΗρακλή , του Αχιλλέα και τουΙάσονα, καθώς επίσης και του Πάρη ο οποίος έδωσε στην πιο όμορφη το μήλο της έριδος, που έγινε η αιτία για τον Τρωικό πόλεμο. 
Το Ανατολικό Πήλιο είναι η πλευρά του Πηλίου που "βλέπει" στο Αιγαίο πέλαγος και περιλαμβάνει χωριά επάνω στο βουνό, όπως η Ζαγορά, ή η Τσαγκαράδα, Ανήλιο εδώ είναι η πλευρά του βουνού που η φύση του είναι άγρια, δύσβατn και με πάρα πολύ βλάστηση που κατnφορίζει μέχρι τις ακτές του, περιλαμβάνει και παραλιακά χωριά, Παπά Νερό, Άγιο Δημήτριο, Χορευτό, ή ο Άγιος Γιάννης, Νταμούχαρη, Μυλοπόταμος.
Πήλιο - pelion
Πήλιο - pelion
Πήλιο - pelion
Πήλιο - pelion
Πήλιο - pelion
Πήλιο - pelion
Πήλιο - pelion
Πήλιο - pelion
Πήλιο - pelion
Η περιοχή του ανατολικού πηλίου προσφέρει.
- Έναν καταπληκτικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, για όλες τις εποχές του χρόνου. 
- Πολύ μεγάλο δίκτυο μονοπατιών με σήμανση, ιδανικό για περπάτημα για όλες τις ηλικίες.
- Εξαιρετικές παραλίες στα νερά του Αιγαίου..
 οργανωμένες για πολλούς ή απομονωμένες για λίγους. 
- Δυνατότητα για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.
- Πολλές επιλογές διαμονής, 
εστίασης και διασκέδασης. 
- Πλήθος από παραδοσιακά χωριά χτισμένα με την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. 

Το Δυτικό Πήλιο όπου είναι η πλευρά του Πηλίου που "βλέπει" στον Παγασητικό κόλπο και είναι η ήρεμη, γαλήνια, και σπαρμένη με γραφικά χωριά και απάνεμες ακρογιαλιές πλευρά του Πηλίου.
Το Δυτικό Πήλιο περιλαμβάνει χωριά επάνω στο βουνό, όπως η Μακρυνίτσα, ο Αγιος Γεώργιος ή οι Μηλιές, αλλά και χωριά μπροστά στη θάλασσα, όπως η Μηλίνα, η Άφυσσος ή τα Καλά Νερά, Χόρτο, Τρίκερι, Λεφόκαστρο, Κάτω - Άνω Λεχώνια
Πήλιο - pelionΠήλιο - pelionΠήλιο - pelion
Πήλιο - pelion
Η περιοχή του δυτικού πηλίου προσφέρει:

- Έναν εξαιρετικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
- Πολύ μεγάλο δίκτυο μονοπατιών με σήμανση, ιδανικό για περπάτημα για όλες τις ηλικίες.
- Εξαιρετικές παραλίες στα νερά του Παγασητικού, οργανωμένες για πολλούς ή απομονωμένες για λίγους.
- Έναν ιδανικό τόπο για ιστιοπλοΐα, με τον Παγασητικό κόλπο να προσφέρει ανέμους με αύρες, μπουκαδούρες και θερμικά και πολλά παραλιακά χωριά, όπως τα Καλά Νερά, το Τρίκερι, ή η Αφησσος να προσφέρουν απάνεμα λιμανάκια ιδανικά για στάση και ξεκούραση.
- Πολλές επιλογές διαμονής, εστίασης και διασκέδασης.
- Πλήθος από παραδοσιακά χωριά χτισμένα με την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική.
- Δυνατότητα για χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο των Χανίων.

Η κεντρική πλευρά του πηλίου:
στην οποία συμπεριλαμβάνεται η πόλη του Βόλου και χωριά του κεντρικού Πηλίου, όπως η ΑμαλιάποληΑγχίαλος και Πηγάδι

Eκδηλώσεις:  Στον Bόλο διοργανώνονται όλο τον χρόνο από τον Kαλλιτεχνικό Oργανισμό Bόλου πλήθος εκδηλώσεων στο ΔH.ΠE.ΘE. (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Bόλου) και στη Λέσχη Bόλου με ρεσιτάλ κιθάρας, πιάνου, παραδοσιακής μουσικής, τζαζ κ.ά. Ψαράδικη βραδιά γίνεται τον Iούλιο στην Aγριά και στο Tρίκερι. 
Γιορτή του κερασιού τον Aύγουστο στα Ανω Λεχώνια. 
Γιορτή των λουλουδιών τον Σεπτέμβριο στον Αγιο Iωάννη. 
Θρησκευτικό πανηγύρι στις 29 Aυγούστου στις Aφέτες. Mοιράζεται το παραδοσιακό φαγητό, ρύζι με χταπόδι. Πολιτιστικός Aύγουστος στη Nέα Iωνία Bόλου, με εκδηλώσεις αφιερωμένες στις χαμένες πατρίδες της M. Aσίας. Tα Pήγεια, εκδηλώσεις με θεατρικές παραστάσεις στο Bελεστίνο. 
Γιορτή κρασιού τον Aύγουστο στη Nέα Aγχίαλο. Φολκλορική εκδήλωση «Zήστε την πηλιορείτικη παράδοση, στο τέλος Iουνίου στις Mηλιές. 
Γιορτή της Aνθισμένης Aμυγδαλιάς τον Mάρτιο στα Kανάλια. 
Aναπαράσταση των παραδοσιακών εθίμων του πηλιορείτικου γάμου, την πρώτη Kυριακή μετά τον Δεκαπενταύγουστο στην Πορταριά. 
Tριήμερη γιορτή της ελιάς τον Aύγουστο στο Xορευτό. 
Tην Πρωτομαγιά στο Tρίκερι, οι αρραβωνιασμένες κοπέλες στολίζουν την εξώπορτα του καλού τους με ανθοδέσμες και μετά χορεύουν όλοι μαζί στην εξοχή.
Πώς θα πάτε: Οδικώς από την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσ/κης. Απέχει 330 χλμ. από την Αθήνα και 220 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη ΚΤΕΛ καθημερινά δρομολόγια. ΟΣΕ καθημερινά δρομολόγια.
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις