κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , » tips για διακοπές low budget.

tips για διακοπές low budget.

Written By travelblog on Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 | 12:55 π.μ.


tips για διακοπες low budget
Αν και η διάθεση μας όχι και στα ύψη Τα δύσκολα που περνάει η χώρα μας και κατ? επέκταση εμείς και η τσέπη μας, δεν μας επιτρέπουν ή έστω μας περιορίζουν τα σχέδια για διακοπές και καλοπέραση.


Και μόνο με αυτά που διαδραματίζονται γύρω μας, το ηθικό μας έχει κάνει ελεύθερη πτώση και η ανησυχία για το «γκρίζο» παρόν και το μέλλον, των παιδιών μας κυρίως, που μας φοβίζει, δεν αφήνουν περιθώρια για «πολυτέλειες»!

Μπορεί να είσαι από τους τυχερούς με εξοχικό σπίτι σε κάποιον όμορφο τόπο, μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που δεν έχουν κανέναν εκτός Αθηνών, αλλά ψάχνεις οικονομικούς προορισμούς για απόδραση, ή μπορεί απλά να θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό μακριά από συγγενείς, γνωστούς και συνηθισμένα.

Ακόμα και τώρα, με την οικονομική κρίση, μπορείς να φύγεις, χωρίς να ξοδέψεις πολλά και να γυρίσεις παρέα με όμορφες εικόνες και αναμνήσεις από τις διακοπές που πέρασες ή και, γιατί όχι, με απολαβές! Διάβασε τις παρακάτω ιδέες!

1) Αναζητήστε και κλείστε ξενοδοχείο μέσω site, και ποτέ τελευταία στιγμή.Οι τιμές που θα πετύχετε είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις λεγόμενες τιμές πόρτας, ειδικά αν η κράτησή σας είναι για περισσότερες από μία ημέρες

2) Αναζητήστε εναλλακτικά λιμάνια για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Τα ακτοπλοϊκά θα σας βγουν φθηνότερα, και οι ώρες επάνω στο πλοίο –στις περισσότερες περιπτώσεις– λιγότερες. Η Νάξος, η Πάρος, η Μύκονος, η Τήνος και η Άνδρος εξυπηρετούνται και από το λιμάνι της Ραφήνας. Η Φολέγανδρος, η Σύρος, η Σίκινος, η Τήνος, η Κύθνος, η Μήλος, η Κίμωλος, η Τζια, η Ίος, η Λήμνος, η Πάρος, η Τήνος, η Νάξος και η Άνδρος συνδέονται και με το λιμάνι του Λαυρίου. 

Οι Σποράδες εξυπηρετούνται από τα λιμάνια του Αγίου Κωνσταντίνου και του Βόλου –με τη δεύτερη επιλογή να βγαίνει σημαντικά φθηνότερη. Μια ενδεικτική αναζήτηση για απλή μετάβαση στη Μήλο στα μέσα Ιουλίου μας εξέπληξε: 17 ευρώ από Λαύριο και από 36 ευρώ το φθηνότερο μέχρι 54 το ακριβότερο από Πειραιά.

3) Σκεφθείτε για λίγο αν όντως χρειάζεστε αυτήν την ξαπλώστρα που ετοιμάζεστε να πληρώσετε «10 ευρώ το σετ και η ομπρέλα δώρο» στην παραλία. Εκτός του ότι χάνετε λίγη από την επαφή με τη φύση, συντηρείτε και την επέλαση του πλαστικού που χαλάει το τοπίο στις παραλίες. Καλύτερα φέρτε μια ομπρέλα θαλάσσης από το σπίτι, ή αναζητήστε τη σκιά ενός δέντρου – και στρώστε πετσέτα στην άμμο –θα μαυρίσετε και πολύ καλύτερα!

4) Δοκίμασε την τύχη σου Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις ανέξοδα! Μάθε για τους διάφορους διαγωνισμούς που γίνονται την περίοδο αυτή σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα, κλπ. που προσφέρουν δωρεάν ταξίδια, με αρκετές ανέσεις για λίγες μέρες. Δήλωσε συμμετοχή σε όλους όσους βρεις και μπορεί να σταθείς τυχερός!

5) Το γκρούπ συμφέρει Οι διακοπές με γκρουπάκια είναι πολύ διαδεδομένες και πολύς κόσμος τις προτιμά, τόσο γιατί συμφέρουν, όσο και γιατί μπορείς να κάνεις νέες γνωριμίες, να έχεις ένα πλάνο δραστηριοτήτων, χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να τις ακολουθήσεις και να μη χάσεις σημαντικά σημεία του τόπου που θα πας. 

Μπορείς να κλείσεις θέση μέσω τουριστικού πρακτορείου. Στην τιμή περιλαμβάνονται εισιτήρια, διαμονή, φαγητό και μετακινήσεις. Οι τιμές είναι πάντα πιο προσιτές, γιατί σε εντάσσουν σε μεγάλες ομάδες τουριστών που απολαμβάνουν ειδικές εκπτώσεις.

6) Τα κουβαρτηλίκια μας τελείωσαν.έξω από κάθε ταβέρνα και εστιατόριο υπάρχει ένα μενού. Ναι, είναι αυτό που ξεφυλλίζουν οι τσιγκούνηδες τουρίστες που παραγγέλνουν μια χωριάτικη στα τέσσερα και δυο μπίρες για μεσημεριανό. Το ενδεχόμενο να μην το χρησιμοποιούν επειδή είναι τσιγκούνηδες, αλλά επειδή δε θέλουν να πληρώσουν αυτή τη χωριάτικη 10 ευρώ δεν πρέπει να έχει περάσει ποτέ από κανενός Έλληνα το μυαλό. Αλλά μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι «ξένοι» ταξιδεύουν περισσότερο από εμάς!

Γιατί αν σκέφτεσαι «ε, μια φορά ταξιδεύω, δε θα κάνω εκπτώσεις και στο φαγητό», το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς αυτό: θα ταξιδεύεις μια φορά (το χρόνο) και θα χρειάζεσαι 400-500 ευρώ για ένα Σαββατοκύριακο στην πχ στην Πάρο . Βάλτε, λοιπόν, ντροπές και κόμπλεξ οικονομικής ανωτερότητας –που δεν ξέρω από πού και πώς αποκτήσαμε σαν έθνος– στην άκρη και ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον κατάλογο πριν καθίσετε για μεσημεριανό.

7) Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, εξετάστε σοβαρά το ενδεχόμενο του ελεύθερου κάμπινγκ. Όχι μόνο για την οικονομία, αλλά κυρίως και πρωτίστως για την εμπειρία.
           
Share this post :

1 σχόλια:

  1. Πολύ καλές προτάσεις για να μας ανεβάσουν τη διάθεση, που πολύ καλά λέτε και τονίζετε. Καλή χρονιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλεις αναρτησεις