κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , » Πεντέλη: Πικνίκ στη σκιά του καταρράκτη!

Πεντέλη: Πικνίκ στη σκιά του καταρράκτη!

Written By travelblog on Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 | 4:19 μ.μ.


photo
Το τελευταίο πράγμα που θα περιμέναμε να δούμε σε μία βόλτα μας σε προάστειο της Αττικής είναι ένας καταρράκτης 5-6 μέτρων με τρεχούμενο νερό όλον τον χρόνο. Ο καταρράκτης βρίσκεται στην περιοχή Ντράφι - Καλλιθέα Πεντέλης. Τα νερά του ρέματος πηγάζουνε από πηγές που βγαίνουνε από το βουνό μερικά χιλιόμετρα πιο πάνω και φαί νονται να είναι αρκετά καθαρά. Το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι εκεί πηγαίνει αστικό λεωφορείο!

Η λιμνούλα που σχηματίζουν τα νερά του προσφέρεται για βουτιές, ενώ οι όχθες της έχουν άπλετο χώρο για να απλώσετε τα καρό σας τραπεζομάντηλα -υπό τον όρο ότι θα μαζέψετε τα πάντα φεύγοντας, καθότι η διαρροή του μυστικού τελευταία έχει και τις αρνητικές της συνέπειες, με ολοένα και περισσότερα σκουπίδια να καταστρέφουν το υπέροχο φυσικό περιβάλλον. 


Share this post :

2 σχόλια:

  1. πιο λεωφορειο πηγαινει εκει?

    ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Καλλιθέα είναι γνωστός οικισμός της Πεντέλης, ανατολικά του παραδοσιακού οικισμού της κοινότητας. Συνδέεται με το κέντρο της κοινότητας με την οδό Φίλωνος-Καλισσίων που διέρχεται μπροστά από το κοιμητήριο και καταλήγει στη μικρή Καλλιθέα και το Ντράφι Πικερμίου. Επίσης συνορεύει στα νότια με την κοινότητα Ανθούσας, απ' όπου συνδέεται μέσω της ομώνυμης λεωφόρου με τη λεωφόρο Μαραθώνος και τα Μεσόγεια. Παλαιότερη ονομασία της περιοχής είναι "Μπουρμπάχτι".

      Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν Κέντρο Αθήνας, Κηφισίας προς Αττική οδό, έξοδος προς Λεωφόρο Πεντέλης, συνεχίζουμε στη Λεωφόρο Ελευθ. Βενιζέλου (συνέχεια της Πεντέλης) αριστερά στη Λεωφόρο Βασιλ. Γεωργίου (συνέχεια της προηγούμενης). Δεξιά βρίσκουμε την οδό Φίλωνος και αριστερά την οδό Καλισσίων που μας οδηγεί στη λεωφόρο Αχαιών. Στη λεωφόρο Αχαιών βρίσκεται το σημείο που θα σταματήσει κάποιος για να πάει στον καταρράκτη.

      ή

      Από το Χαλάνδρι επιβιβάζεστε στο 451 αστικό λεωφορείο προς Παλαιά Πεντέλη (μέσω Καλλιθέας) και είτε κατεβαίνετε στην 1η είτε στη 2η στάση επί της οδού Αχαιών όπου θα συναντήσετε ένα μικρό άνοιγμα χωματόδρομου. Στρίψτε και θα τον δείτε από ψηλά. Από κει ξεκινά το μικρό μονοπάτι, που θα σας πάει κοντά του σε τρία μόνο λεπτά.

      Διαγραφή

Δημοφιλεις αναρτησεις