κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , » Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος στη Θεσσαλονίκη

Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος στη Θεσσαλονίκη

Written By travelblog on Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 | 11:27 μ.μ.

Πανέτοιμοι για μια ανεπανάληπτη νυχτερινή αθλητική γιορτή, που θα φέρει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο, δήλωσαν οι διοργανωτές του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης (και του δρόμου Υγείας 5.000 μέτρων που θα ακολουθήσει), στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τρεις ημέρες πριν από την εκκίνηση των αγώνων.

Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση που είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και πραγματοποιείται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης έδωσαν σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννης Ποδιώτης και ο Γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος. Επιπλέον, εκπροσωπήθηκαν θεσμικοί φορείς, χορηγοί και φορείς κοινωνικής ευθύνης, που υποστηρίζουν τη διοργάνωση.

Η ανταπόκριση της αθλητικής κοινότητας, αλλά και του κοινού ήταν εντυπωσιακή με αποτελέσματα η συμμετοχή να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σημείωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε πολύ που ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σπάει όλα τα ρεκόρ συμμετοχής. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, επιθυμία μας είναι να γίνεται η πόλη μας πόλος έλξης για τους επισκέπτες, τόσο από το εσωτερικό της Ελλάδας όσο και από το εξωτερικό. Παράλληλα, θέλουμε να αντιλαμβάνονται οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ότι η πόλη είναι δική τους και μπορούν να τη ζουν και να τη χαίρονται και με ένα διαφορετικό τρόπο. Είναι ένα γεγονός αθλητικό, κοινωνικό και τουριστικό, που απαιτεί πολύ κόπο, χρειάζεται την συνέργεια πολλών φορέων και επίσης απαιτεί ανθρώπους που το πιστεύουν. Αυτό το καταφέραμε και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκονται εδώ άνθρωποι που μάθανε να συνεργάζονται και να πετυχαίνουν. Εκτός από τους χορηγούς, έχουμε από πίσω πολλούς φορείς που βοηθούν, εθελοντές, διασώστες, ανθρώπους που θα φροντίσουν ώστε όλα να κυλήσουν όπως πρέπει».

Πρόκειται για μία σπάνια διοργάνωση που θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία για όσους θα συμμετάσχουν ανέφερε ο Γεν. Γραμματέας Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννης Ποδιώτης σημειώνοντας: «Είναι ο μοναδικός νυχτερινός ημιμαραθώνιος στην Ελλάδα και από τους ελάχιστους στον κόσμο. Η Θεσσαλονίκη έχει ένα εντυπωσιακό παραλιακό μέτωπο, το οποίο θα απολαύσουν οι χιλιάδες δρομείς που θα τρέξουν μετά τη δύση του ήλιου. Στη φετινή διοργάνωση έχουμε τους καλύτερους αθλητές από την Ελλάδα, αλλά και χιλιάδες συμμετέχοντες, που θα βγουν στους δρόμους και θα ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς, τους θεσμικούς φορείς, αλλά και τους φορείς κοινωνικής ευθύνης που βρίσκονται στο πλευρό αυτής της μεγάλης προσπάθειας».

Έκκληση προς όσους Θεσσαλονικείς δεν συμμετάσχουν, να δείξουν υπομονή και κατανόηση για τη μικροπροβλήματα που ενδεχομένως να παρουσιαστούν εξαιτίας της συμμετοχής χιλιάδων δρομέων απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος. Αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων σημείωσε: «Με τη δύση του ήλιου, στις 18:42, θα βρεθούν στην εκκίνηση 2.500 ημιμαραθωνοδρόμοι, ανάμεσά τους οι κορυφαίοι Έλληνες δρομείς, που θα κάνουν τρεις γύρους στο κέντρο της πόλης για να καλύψουν τα 21,1 χιλιόμετρα. Δύο ώρες μετά, στις 20:40, περίπου 8.000 δρομείς θα τρέξουν στο Δρόμο Υγείας 5.000 μέτρων. Περιμένουμε να έχουμε συνολικά 10.500 εγγεγραμμένους δρομείς, αλλά εκτιμούμε ότι το πραγματικό νούμερο των συμμετεχόντων θα ξεπεράσει τις 13.000, γιατί θα υπάρχουν και πολλοί δρομείς που θα τρέξουν χωρίς αύξοντα αριθμό και ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, έχουμε κάνει σπουδαία βήματα. Έχουμε κάνει πολλούς Θεσσαλονικείς να αγαπήσουν το τρέξιμο και να αθλούνται όλο το χρόνο. Στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο θα έχουμε δρομείς από 33 χώρες, αυτό δείχνει ότι η διοργάνωση έχει κερδίσει σεβασμό σε διεθνές επίπεδο».

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι έλληνες αθλητές τόνισε η Διευθύντρια Ολυμπιακού Μουσείου Κυριακή Ουδατζή και πρόσθεσε: «Εδώ και χρόνια υποστηρίζουμε το Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’ φιλοξενώντας το πολιτιστικό κομμάτι, τις εκθέσεις που γίνονται παράλληλα με την τέλεση του αγώνα κάθε Απρίλιο. Φέτος αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και μάλιστα μέσα από την συμμετοχή των Ελλήνων Ολυμπιονικών, της αφρόκρεμας του ελληνικού αθλητισμού. Μετατοπίσαμε τα εγκαίνια του νέου ψηφιακού τμήματος του Ολυμπιακού Μουσείου για την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ώστε την επομένη να συμμετάσχουν οι Ολυμπιονίκες μας στον αγώνα, παραμένοντας στη Θεσσαλονίκη για άλλη μια μέρα». econews.gr
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις