κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , » Βαλίτσα ρομπότ που μας ακολουθεί??

Βαλίτσα ρομπότ που μας ακολουθεί??

Written By travelblog on Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 | 7:13 μ.μ.

Βαλίτσα ρομπότ που μας ακολουθεί!
Όσοι από εσάς βρίσκεστε σε κίνηση συνέχεια και πολλές φορές έχετε διαμαρτυρηθεί για το βάρος της βαλίτσας που κουβαλάτε πέρα δώθε στο αεροδρόμιο, ήρθε η βαλίτσα που αποτελεί απάντηση στα όνειρά σας.

Είναι το όνειρο κάθε ταξιδιώτη και βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα! Η βαλίτσα Hop είναι η πρώτη ρομποτική βαλίτσα που σας ακολουθεί, χωρίς να χρειάζεται να την τραβάτε εσείς.

Η επαναστατική βαλίτσα αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά αποσκευών και αναμένεται να φέρει θεαματικές αλλαγές στον τομέα του ταξιδιού. Η βαλίτσα στην πραγματικότητα συνδέεται με το χρήστη της μέσω του smartphone του. Η βαλίτσα περιέχει τρεις δέκτες που είναι σε θέση να λαμβάνουν, να εντοπίζουν και να ερμηνεύουν σήματα που υπολογίζουν τη θέση του τηλεφώνου, άρα και του ταξιδιώτη, σε σχέση με τη βαλίτσα.

Το σύστημα κίνησης της βαλίτσας βασίζεται σε πεπιεσμένο αέρα, και ακολουθεί το χρήστη σε σταθερή απόσταση. Εάν το σήμα χαθεί, ο χρήστης ειδοποιείται από το smartphone και η ίδια βαλίτσα κλειδώνει. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα να προγραμματιστούν κινούμενες βαλίτσες ώστε να ακολουθούν η μια την άλλη ή ακόμα και να μεταφέρονται μαζικά από το προσωπικό του αεροδρομίου.

Μια βαλίτσα που μπορεί να κινηθεί μόνη της θα μπορούσε να βελτιώσει τον τρόπο που ταξιδεύουν άτομα με κινητικά προβλήματα ή να βοηθήσει στις μετακινήσεις τους ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών και ηλικιωμένων, δυνητικά ίσως να μπορούσε και να καταργήσει τους ιμάντες μεταφοράς των αεροδρομίων ή και τα καροτσάκια.

Οι εφευρέτες πίσω από την κινούμενη βαλίτσα έχουν βασιστεί στην τεχνολογία που υπάρχει σήμερα σε χλοοκοπτικές μηχανές ή αυτόματες ηλεκτρικές σκούπες σε συνδυασμό με τις δυνατότητες των smartphone νέας γενιάς.

Παρά το γεγονός ότι η βαλίτσα Hop βρίσκεται ακόμη στο πρωτότυπο, είναι μια ματιά στο μέλλον που μάλλον δεν θα αργήσουμε να δούμε! Πηγή touristorama mashable


Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις