κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » » Με ενα κλικ μαθαίνεις για την ποιότητα των νερών της παραλίας!!

Με ενα κλικ μαθαίνεις για την ποιότητα των νερών της παραλίας!!

Written By travelblog on Τρίτη 22 Μαΐου 2012 | 6:25 μ.μ.


Ας υποθέσουμε ότι προγραμματίζετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Δεν θα ήταν χρήσιμο αν γνωρίζατε κατά πόσο στην παραλία που σκοπεύετε να περάσετε την ώρα σας καταλήγει ένας αγωγός αποχέτευσης, ή αν σε απόσταση αναπνοής υπάρχουν άλλες πηγές ρύπανσης;
Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει δημιουργήσει ένα (ελάχιστα διαφημισμένο) ηλεκτρονικό μητρώο ακτών κολύμβησης, το οποίο εκτός από τα δεδομένα των μικροβιολογικών ελέγχων στη θάλασσα περιλαμβάνει και την "ταυτότητα" της κάθε παραλίας.
Το Μητρώο Ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης της Ελλάδας βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση bathingwaterprofiles και περιέχει έναν χάρτη και στοιχεία για 1.480 ακτές. Σε καθεμία από αυτές περιγράφονται τα βασικά χαρακτηριστικά της ακτής, καταγράφονται οι χρήσεις γης της ευρύτερης περιοχής, τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες στη θάλασσα και αν υπάρχουν σε κοντινή απόσταση εκβολές ποταμών, αν καταλήγουν στη θάλασσα αγωγοί λυμάτων, αν υπάρχουν σε μικρή απόσταση ιχθυοκαλλιέργειες ή σημαντικές πηγές ρύπανσης, όπως χωματερές.
Πηγή: www.kathimerini.gr
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις