κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , , , , » Το φαράγγι της Αράδαινας...Κρήτη!

Το φαράγγι της Αράδαινας...Κρήτη!

Written By travelblog on Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 | 2:25 μ.μ.

Το φαράγγι της αράδαινας βρίσκεται επίσης στην περιοχή των Σφακίων. Το φαράγγι της Αράδαινας αποτελεί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά  φαράγγια του Δήμου Σφακίων, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Είναι μικρότερο από αυτό της Σαμαριάς, αλλά εξίσου εντυπωσιακό με ψηλά κατακόρυφα τοιχώματα, πλούσια βλάστηση και άγρια ζωή. φωτογραφία από panoramio
CRETE KHANIA-ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΡΑΔΑΙΝΑΣ (ARADENA GORGE)
Το φαράγγι είναι εύκολα προσβάσιμο και είναι επισκέψιμο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός. Στον πυθμένα του φαραγγιού διακρίνεται η κοίτη του ποταμού που καθίσταται επικίνδυνη σε περίπτωση ισχυρής βροχόπτωσης.
Το φαράγγι βρίσκεται στις νότιες πλαγιές των Λευκών Ορέων και σε απόσταση 84 χλμ. περίπου από τα Χανιά. φωτογραφία από picasaweb


Η Αράδαινα απέχει 19χλμ. από τη Χώρα Σφακίων και βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα  Σφακιά-Ανώπολη-Αγιος Ιωάννης. φωτογραφία από panoramio
Για να φθάσετε στο φαράγγι κατευθύνεστε οδικά από τη Χώρα Σφακίων , προς τον  ορεινό οικισμό Ανώπολης , ανεβαίνοντας τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο (μήκους 12 χλμ & υψομ. 600 μ.) στις νότιες ρίζες των Λευκών Ορέων.
Μετά από ακόμη 3,5 χλμ. φθάνετε στο ερειπωμένο χωριό Αράδαινα  χτισμένο στο χείλος του φαραγγιού.
Το χωριό Αράδαινα ξεκινά αμέσως μετά τη γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές του ομώνυμου φαραγγιού και αυτή τη στιγμή έχει μονάχα τρεις μόνιμους κατοίκους.


Πριν από γέφυρα , δεξιά, θα βρείτε το παλαιό κατηφορικό λιθόστρωτο δρομάκι που οδηγούσε στην Αράδαινα και από αυτό θα κατεβείτε στο βάθος του φαραγγιού απ' όπου ξεκινά η πορεία σε στην κοίτη του φαραγγιού ως την έξοδο,  στο Λιβυκό πέλαγος.

Η πεζοπορία , διαρκεί περίπου  3 ½ - 4 ώρες ανάλογα με την πεζοπορική εμπειρία.
Η Αράδαινα απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα από την είσοδο της θάλασσας και η πεζοπορία στο φαράγγι είναι μια πραγματική εμπειρία! Μετά από μια πεζοπορία κάποιων ωρών, αποζημιώνετε κανείς με μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της παραλία Μάρμαρα.


φώτογραφία από εδώ

Αν και η πρόσβαση στα Μάρμαρα δεν είναι εύκολη η παραλία είναι αρκετά δημοφιλής και έχει πολύ κόσμο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Στην παραλία υπάρχουν  καρέκλες , και ομπρέλες ενώ σε  μικρή απόσταση από την παραλία υπάρχη μια  ταβέρνα.

φωτογραφία από εδώ
Τα Μάρμαρα ή Διαλισκάρι είναι μια μικρή απομονωμένη παραλία με βοτσαλάκι, που σχηματίζεται στην έξοδο του επιβλητικού φαραγγιού της Αράδαινας.πηγή: frontoffice-147.dev.edu.uoc.gr
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις