κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , » Mια μίνι λίμνη Πλαστήρα στην Πάρνηθα!!

Mια μίνι λίμνη Πλαστήρα στην Πάρνηθα!!

Written By travelblog on Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 | 1:54 π.μ.

Η λίμνη Κιθάρα(λόγο του ότι από ψηλά μοιάζει με κιθάρα) ή λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές τις Πάρνηθας, στην περιοχή Ιπποκράτειος Πολιτεία της κοινότητας Αφιδνών(Κιούρκα), και μετράει μόλις 30 χρόνια ζωής. 
Δημιουργήθηκε κατά λάθος από ανθρώπινη παρέμβαση, όταν προκειμένου να ανοιχθεί ένας δρόμος κλείστηκαν με αναχώματα οι κοίτες ενός χειμάρρου με αποτέλεσμα να γεννηθεί η μικρή αυτή λίμνη. φωτογραφία από flickr 
Mια μίνι λίμνη Πλαστήρα στην Πάρνηθα!!
φωτογραφία από flickr ....ναι είναι στην Αττική στην Πάρνηθα!
Mια μίνι λίμνη Πλαστήρα στην Πάρνηθα!!
φωτογραφία από flickr
Mια μίνι λίμνη Πλαστήρα στην Πάρνηθα!!

Η λίμνη Μπελέτσι  πάνω από τα Κιούρκα στο οροπέδιο Αγίας Τριάδας – Κατσιμιδίου. Πάρα πολύ κοντά στην Αθήνα, και αξίζει να την επισκεφθείτε. φωτογραφία από flickr
Mια μίνι λίμνη Πλαστήρα στην Πάρνηθα!!

Ο καιρός ανοίγει σιγά σιγά, και μαζί με αυτόν και η διάθεση μας, η άνοιξη πλησιάζει και ήρθε η ώρα να απολάφσουμε την φύση και να ξεχαστούμε σε αυτήν. Η λίμνη Μπελέτσι αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για όσους επιθυμούν μια όμορφη απόδραση από την καθημερινότητα και το τσιμέντο, χωρίς υπερβολικά έξοδα, λόγο και των καιρών που ζούμε δυστυχώς και μάλιστα εντός του νομού Αττικής. 
Ας πάμε στην λίμνη Μπελέτσι και ας αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να νιώθει ότι είμαστε στην λίμνη Πλαστήρα, εξάλλου δεν έχουνε και σοβαρές διαφορές, το μέγεθος αλλάζει και όπως ξέρουμε δεν παίζει κανένα ρόλο. Εξάλλου γνωστό είναι ότι τα ακριβά αρώματα κρύβονται σε μικρό μπουκαλάκι. Ψηφίζουμε Λίμνη Μπελέτσι!
Mια μίνι λίμνη Πλαστήρα στην Πάρνηθα!!
Mια μίνι λίμνη Πλαστήρα στην Πάρνηθα!!
Είναι άγνωστη στον πολύ κόσμο. Αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη καφετεριών, ταβερνών ή συναφών δραστηριοτήτων καθιστά το μέρος έναν τόπο ηρεμίας και γαλήνης.
Mια μίνι λίμνη Πλαστήρα στην Πάρνηθα!!

φωτογραφία από picasaweb
Mια μίνι λίμνη Πλαστήρα στην Πάρνηθα!!
Mια μίνι λίμνη Πλαστήρα στην Πάρνηθα!!
Παρόλα αυτά υπάρχει παιδική χαρά και βέβαια διάφορα παγκάκια και γεφυρούλες για να απολαύσει κάποιος τη λίμνη, τις πάπιες, τον κύκνο, τις χελώνες αλλά και τα ελάφια που φιλοξενούνται σε έναν περιφραγμένο χώρο. Το φυσικό τοπίο τριγύρω της λίμνης είναι πραγματικά πολύ όμορφο, και θα σας εκπλήξει ευχάριστα το ότι ένας τέτοιος προορισμός βρίσκετε δίπλα στην Αθήνα. Προσφέρει ηρεμία, χαλάρωση, ενώ σίγουρα αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες και μικρά παιδιά και όχι μόνο. 
Πέρα από τη φυσική ομορφιά, τα παιδιά θα χαρούν σίγουρα την παιδική χαρά, που υπάρχουν δίπλα ακριβώς, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορούν εναλλακτικά να ξεμουδιάσουν και να εξερευνήσουν περπατώντας τα τεχνητά δρομάκια που έχουν φτιαχτεί περιμετρικά της λίμνης.
Mια μίνι λίμνη Πλαστήρα στην Πάρνηθα!!
Η λίμνη αποτελεί ολοκληρωμένο οικοσύστημα με ψάρια, χελώνες, πάπιες και κύκνους που πλαισιώνονται με πυνκή βλάστηση γεγονός που απαιτεί  τον σεβασμό όλων μας.


Η πρόσβαση στην λίμνη: δεν είναι δύσκολη... μπορείτε να πάτε από την εθνική οδό, (Αθηνών - Λαμίας) όπου αμέσως μετά από τα διόδια Αφιδνών βγαίνετε στην έξοδο προς Κάλαμο - Καπανδρίτι, πάτε αριστερά προς Αφίδνες και μετά από κάποια μέτρα στρίβεται δεξιά προς την λεωφόρο Αφιδναίου  που οδηγεί προς το χωριό. (μετά, το ρωτώντας πας στην λίμνη δεν είναι κακό..), Στην είσοδο του χωριού συναντάτε μια διασταύρωση και μια πινακίδα σας οδηγεί αριστερά προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία(οδός Ιπποκράτους), μετά 1,5 χιλ περίπου ο δρόμος σας οδηγεί στην οδό Αγίας Τριάδος, παραμένοντας στην αγία τριάδος κάποια στιγμή θα εμφανιστεί μπροστά σας η λίμνη.
ή 
μέσω Βαρυμπόμπης, βγαίνετε στην έξοδο Βαρυμπόμπης και κατευθύνεστε προς την λεωφόρο Δεκελείας,  ακολουθήστε όλο τον δασικό δρόμο μέσα από τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, περνώντας από τα πρώην βασιλικά κτήματα που οδηγεί στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Εδώ γλιτώνουμε και τα διόδια.
Share this post :

3 σχόλια:

  1. η πρόσβαση γίνεται και με λεωφορείο. Για την Aγία Tριάδα μπορείτε να πάρετε το αστικό λεωφορείο (714)
    είναι φανταστικό το μέρος, η αττική είναι παρεξηγημένη κρύβει τοσα πολλα ωραια αξιοθέατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα εγω σημερα εμαθα πωσ υπαρχει αυτη η λιμνη!!!Απο φοτο που ειδα πρεπει να ειναι μαγευτικη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάντως ναι και εγώ παιδιά που πήγα μια βόλτα πρόσφατα, δυσκολεύεται κάποιος να πιστέψει ότι αυτό το μέρος είναι στην αθήνα!!!!!!!
    πραγματικα είναι πολύ όμορφα και πολύ κοντά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλεις αναρτησεις