κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » » Σβηστα τα φωτα αποψε απo τις 8.30 εως τις 9.30 μ.μ. για την «Ωρα της Γης»

Σβηστα τα φωτα αποψε απo τις 8.30 εως τις 9.30 μ.μ. για την «Ωρα της Γης»

Written By travelblog on Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 | 3:02 μ.μ.


Σβηστά θα μείνουν για μια ώρα τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, ασήμερα Σάββατο 31 Μαρτίου, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού συμμετέχει στην δράση της WWF «Η Ώρα της Γης 2012».

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, «ανταποκρινόμενο θετικά στο κάλεσμα της UNESCO», συμμετέχει στη συγκεκριμένη δράση, «η οποία αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής».

«Στο πλαίσιο αυτής της συμβολικής πρωτοβουλίας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η συσκότιση Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στις 20:30 και για μία ώρα. Οι χώροι Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ελλάδας που θα συμμετέχουν στην εν λόγω δράση είναι η Ακρόπολη Αθηνών (Ιερός Βράχος, Μνημείο του Φιλοπάππου, Ναός του Ηφαίστου) και το Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η καμπάνια ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία. Φέτος είναι η τέταρτη χρονιά που γίνεται στη χώρα μας, ταυτόχρονα με άλλες 95 χώρες του πλανήτη.
 «Ώρα της Γης» αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία της «WWF» για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Πέρυσι περισσότερες από 5.200 πόλεις σε 135 χώρες σε όλο τον κόσμο έσβησαν τα φώτα στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής. Πηγή: tvxs.gr
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις