κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , , , , » Νεστόριο Καστοριάς...

Νεστόριο Καστοριάς...

Written By travelblog on Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 | 2:33 μ.μ.

Το Νεστόριο είναι κωμόπολη του νομού Καστοριάς της Μακεδονίας, με πολλά αξιοθέατα και με μια φύση σε όλο της το μεγαλείο! Βρίσκεται σε απόσταση 28 χλμ. από την Καστοριά. Χωρίζεται σε Άνω Νεστόριο και Κάτω ΝεστόριοΒρίσκεται σε μια πλαγιά του Γράμμου, και σε υψόμετρο 890 μέτρα κι έχει πληθυσμό 954 κατοίκους, (απογραφή 2001).
Νεστόριο ΚαστοριάςΝεστόριο Καστοριάς
Στο Νεστόριο γίνεται κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα τα τελευταία Σαββατοκύριακα του Ιούλίου, το River Party, που περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις στα πλαίσια κατασκήνωσης όπου συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες.
Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, απο τα παιδιά μεταναστών, που ερχόταν τα καλοκαίρια για διακοπές στο χωριό τους και μην έχοντας άλλο τρόπο διασκέδασης, οργάνωναν μικρά πάρτυ στο ποτάμι. 
Με τα χρόνια οργανώθηκε περισσότερο, δημιουργώντας τον θεσμό των River Party που μιμήθηκαν σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας έκτοτε.
Νεστόριο Καστοριάς
Νεστόριο Καστοριάς
Αυτό το ορεινό χωριό, λοιπόν, με τις πολλές ομορφιές, που θεωρείται «πύλη εισόδου» για τον ορεινό όγκο του Γράμμου, έγινε γνωστό στο πανελλήνιο από το River Party που γίνεται εκεί κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και θεωρείται το μεγαλύτερο φεστιβάλ ελληνικής μουσικής. 
Κατά το πενθήμερο που διαρκεί το φεστιβάλ υπάρχουν και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και ασχολίες για τους πιο ανήσυχους, όπως επαγγελματική πίστα paintball, bungee jumping, τοξοβολία, bungee trampoline και άλλα πολλά. 
Ισως λόγω αυτού, ο Δήμος Νεστορίου, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, λειτουργεί στο Νεστόριο σχολή ορεινού και εναλλακτικού τουρισμού που είναι η πρώτη πανελλαδικά στο είδος της.
Νεστόριο Καστοριάς
Στην περιοχή του Νεστορίου αρχίζει ο Αλιάκμονας το «ταξίδι» του για τον Θερμαϊκό. Λόγω των νερών και της μεγάλης δασοκάλυψης του Γράμμου, η περιοχή περιλαμβάνεται στον Εθνικό Κατάλογο των προτεινόμενων περιοχών για ένταξη στο Εθνικό Δίκτυο «NATURA 2000» της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως ειδική ζώνη διαχείρισης των σπάνιων οικότοπων χλωρίδας και πανίδας. 
Στην περιοχή βρίσκουν καταφύγιο η καφετιά αρκούδα, ο λύκος, η αγριόγατα, το αγριογούρουνο, το ζαρκάδι, το αγριοκάτσικο και άλλα πολλά ζώα της ευρωπαϊκής πανίδας. 
Ζουν επίσης σπάνια πτηνά όπως ο χρυσαετός, η πετροπέρδικα, ο φιδαετός, ο κούρκος. Στα νερά του ποταμού Αλιάκμονα διαβιούν πέστροφες, μπράνες και κεφαλόπουλα.
Νεστόριο Καστοριάς
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις