κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » » πατρινο καρναβαλι

πατρινο καρναβαλι

Written By travelblog on Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 | 3:32 μ.μ.


Το Καρναβάλι της Πάτρας αποτελεί την σημαντικότερη εκδήλωση της περιοχής, αλλά και μία από τις κορυφαίες της χώρας καθώς μετρά 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 17 Ιανουαρίου και διαρκούν μέχρι την Καθαρή Δευτέρα. Το καρναβάλι της Πάτρας δεν είναι μόνο μια συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά ένα σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, καρναβάλι των μικρών κ.ά. Κορυφώνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς με τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση των πληρωμάτων του Σαββάτου, τη φαντασμαγορική μεγάλη Παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων της Κυριακής και τέλος το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο μώλο της Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Πάτρας.
Ένα καρναβαλικό τριήμερο πλούσιο σε εκδηλώσεις και διασκέδαση υπόσχεται η πόλη των Πατρών σε όσους την επισκεφτούν το τελευταίο σαββατοκύριακο της αποκριάς. Η συμμετοχή είναι τεράστια αφού υπάρχει συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και το κλίμα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό γιατί λαμβάνουν μέρος όσοι θέλουν!!









Εκτός βέβαια από τις εκδηλώσεις του δήμου και τις μεγάλες παρελάσεις, πολλοί είναι οι χοροί που πραγματοποιούνται σήμερα το βράδυ, καθώς  και  το σαββατοκύριακο στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα. Διαβάστε κάποιους από αυτούς:
Σήμερα παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στο κόκκινο η θερμοκρασία και για τον Κόκκινο Χορόθα προκαλέσει τη γνωστή νεανική κοσμοσυρροή στην «Ακτή Δυμαίων». Παραδοσιακά γίνεται σε ένα μεγάλο χώρο αφού ο κόσμος που θέλει να παρευρεθεί σε αυτόν είναι αρκετός και πάντα ξεπερνά τις προσδοκίες. ο καθιερωμένος "κόκκινος χορός" που θα γίνει στην ακτή Δυμαίων. Ώρα έναρξης 11.00 μμ, ο χορός κινηματογραφικής λέσχης..με θέμα κλαίω - Πάτρα στο "Fabric" είναι  ο 38ο κατά σειρά χορό της που  πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 1978, έτος της ίδρυσής της, πάντα την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς.
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου γίνεται η νυχτερινή ποδαράτη  παρέλαση. Λέγεται έτσι επειδή δεν συμμετέχουν άρματα αλλά μόνο οι ομάδες του κρυμμένου θησαυρού.
Η νύχτα, οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι, οι φωτοβολίδες που ανάβουν οι καρναβαλιστές δίνουν ένα  φαντασμαγορικό θέαμα. Ο χορός, η μουσική, τα πάρτι που γίνονται αυτή τη νύχτα παντού σε όλη την πόλη σε σπίτια, σε μαγαζιά, σε στέκια, στους δρόμους, βάζουν φωτιά στη διασκέδαση.
Τέλος την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου την τελευταία μέρα του Πατρινού καρναβαλιού, η κορυφαία εκδήλωση του Πατρινού Καρναβαλιού. Προηγούνται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου κι ακολουθούν χωρίς τελειωμό οι ομάδες του κρυμμένου θησαυρού. Παρά την ικανοποιητική ροή που επιτυγχάνεται η παρέλαση, λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων ( 35-40.000 τα τελευταία χρόνια), διαρκεί αρκετές ώρες. Διασχίζει την πόλη, παρακολουθείται από δεκάδες χιλιάδες θεατές στα πεζοδρόμια, τα μπαλκόνια των σπιτιών. 


Μετά το τέλος της παρέλασης όλος ο κόσμος μαζεύεται στο λιμάνι όπου και γίνεται η τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού.  Το άρμα του Καρνάβαλου παραδίδεται στις φλόγες και χιλιάδες πυροτεχνήματα κατακλύζουν τον ουρανό. Ο Δήμαρχος Πατρέων κηρύσσει τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού και όλη η πόλη παραδίδεται σε ξέφρενο γλέντι ως τις πρωινές ώρες της Καθαρής Δευτέρας! 
Μπείτε στο sait καρναβάλι Πάτρας: http://www.carnivalpatras.gr/
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις