κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , , » Μονοδέντρι..."Ζαγόρια"

Μονοδέντρι..."Ζαγόρια"

Written By travelblog on Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 | 2:13 π.μ.

Από τα πιο τουριστικά χωριά και από τα πρώτα που αναπτύχθηκαν. Όμορφα αρχοντικά, πολλές προτάσεις διαμονής και φαγητού αλλά και συνωστισμός από πούλμαν.Το χωριό Μονοδέντρι βρίσκεται απέναντι από το Βραδέτο και είναι κτισμένο στα 1.060 μέτρα υψόμετρο σε περίοπτη θέση: έχει πλάτη στο χάσμα του φαραγγιού του Βίκου, αριστερά είναι οι πέτρινοι πύργοι της οξιάς, δεξιά ο λόφος και στο βάθος οι πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας. 
Το όνομά του προήλθε μάλλον από ένα τεράστιο έλατο που βρισκόταν μέχρι το 1840 κοντά στο Ναό του Αγίου Μηνά.
Μονοδέντρι..."Ζαγόρια"
Επισκεφθείτε τους πέτρινους πύργους από τη θέση Οξιά, από όπου η θεά της χαράδρας του Αώου είναι εξαιρετική, τη Μονή της Αγίας Παρασκευής και τον αρχαιολογικό χώρο στο Γενίτσαρη. Στο χωριό επίσης λειτουργεί οικοκυρική σχολή. Επίσης, κατά τη συνήθεια της περιοχής, όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, στο χωριό υπάρχει μια πέτρινη σκάλα που οδηγεί στη Βίτσα.
Μονοδέντρι..."Ζαγόρια"
Παρ' ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, το Μονοδένδρι διεκδικεί επάξια τη θέση ενός από τα ομορφότερα χωριά του Zαγορίου. Eκεί, σε υψόμετρο 1060 θα απολαύσετε μια σπάνια θέα (από το μοναστήρι της Aγ. Παρασκευής, που χρονολογείται από το 1412) και ένα εξαιρετικό τοπίο. Mαζί με το Πάπιγκο, είναι το δεύτερο χωριό που εξασφαλίζει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο φαράγγι.
Μονοδέντρι..."Ζαγόρια"
Μονοδέντρι..."Ζαγόρια"
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις