κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog

Λευκάδα..

Written By travelblog on Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 | 6:32 μ.μ.

Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση νησί του Ιονίου πελάγους και βρίσκεται πολύ κοντά στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, με τον οποίο πιθανολογείται ότι ενώνονταν στην αρχαιότητα. 
Σήμερα χωρίζεται από την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω του πορθμού του Δρεπάνου και αποτελεί ομώνυμο νομό με πρωτεύουσα την πόλη της Λευκάδας. Είναι το μοναδικό νησί με οδική πρόσβαση και για το λόγο αυτό αποκαλείται «στεριανό νησί». Με πληθυσμό 22,879 κατοίκους.
Λευκάδα

Το νησί αποτελεί ολόκληρο ένα φυσικό αξιοθέατο με παραθαλάσσιους οικισμούς αλλά και ορεινά χωριά, κτισμένα μέσα στην καταπράσινη φύση. Τα βουνά του νησιού αποτελούν σημαντικούς βιότοπους στους οποίους ζουν και αναπτύσσονται πολλά σπάνια είδη φυτών, πτηνών και θηλαστικών ενώ εκεί συναντώνται δεκάδες σπήλαια, καταρράκτες και πηγές.


Η Λευκάδα διαθέτει πολλές γραφικές παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς όπως εγκρεμνοί, κάθισμα, πευκούλια που χαρακτηρίζονται από τα γαλαζοπράσινα νερά τους τα οποία τις κατατάσσουν στις ομορφότερες της χώρας αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Στις δυτικές ακτές του νησιού, η διάσημη παραλία Πόρτο Κατσίκι έχει κατά καιρούς ψηφιστεί από διεθνή τουριστικά περιοδικά ως η ομορφότερη παραλία της Μεσογείου.
Λευκάδα
Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Λευκάδα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε: 
Την πόλη της Λευκάδας, με το ιστορικό κέντρο της, τη θαυμάσια αρχιτεκτονική, τα στενά καντούνια και το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, ιδιαίτερα στοιχεία που συνθέτουν την πολιτισμική κληρονομιά του νησιού. Η πόλη της Λευκάδας διαθέτει πολλά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ που μένουν ανοικτά ώς το πρωί.
Λευκάδα
- το κοσμοπολίτικο Νυδρί, το πιο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Λευκάδας, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τα γνωστά νησιά "Σκορπιός" του Ωνάση, "Μαδουρή" του Βαλαωρίτη και "Σκορπίδι" του Λιβανού. Το Νυδρί θ' αποτελέσει αφετηρία για τις κρουαζιέρες σας στα νησάκια αυτά και τις μαγευτικές παραλίες της Λευκάδας. 
Η περιοχή διαθέτει όμορφη αμμώδη παραλία, η οποία διαθέτει εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ. Οι καταρράκτες του, μια τοποθεσία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, θα σας μαγέψουν. 
Οι κρουαζιέρες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμα τον γύρω των νησιών όπως Λευκάδα - Κεφαλονιά - Ιθάκη - Σκορπιό - την σπηλιά Παπανικολή και επιστροφή πάλι στο Νυδρί. Τα καραβάκια που φεύγουν από το Νυδρί για αυτή την μίνι κρουαζιέρα είναι πάντα γεμάτα, καθώς έρχονται και πούλμαν από Πάργα ή Ηγουμενίτσα για αυτές τις κρουαζιέρες. Οπότε καλό θα ήταν μόλις δείτε το καραβάκι να επιβιβαστείτε αμέσως, μην περιμένετε τελευταία στιγμή, λίγο πριν αναχωρήσετε γιατί θα απολαύσετε την κρουαζιέρα στο όρθιο! 
Συνήθως το καραβάκι κάνει στάσεις σε κάθε ένα από τους προορισμούς για μπάνιο, καφέ, φαγητό. Αν λόγο ανέμων το καραβάκι δεν μπορεί να προσεγγίσει κάποια παραλία, τότε ο καπετάνιος θα δώσει την εντολή στις γοργόνες και στα δελφίνια και σε όσους τολμηρούς να κάνουν τις βουτιές τους στο απέραντο γαλάζιο κυριολεκτικά.....κάνοντας μια στάση στην μέση του πουθενά!
Λευκάδα
Λευκάδα
Λευκάδα
Μπορεί να επισκεφθεί κανείς το ορεινό χωριό Καρυά, το οποίο φημίζεται για τα παραδοσιακά Λευκαδίτικα κεντήματα και υφαντά του. Στη Καρυά, κάθε καλοκαίρι αναβιώνει ο παραδοσιακός Λευκαδίτικος γάμος.
Λευκάδα

- Τη Βαυκερή, μαγευτικό ορεινό χωριό, με έντονη βλάστηση, πετρόκτιστα σπίτια και μοναδική θέα στα νησιά Σκορπιός, Μαδουρή, Μεγανήσι, καθώς και στα παραδοσιακά χωριά της ορεινής Λευκάδας. Διαθέτει υπέροχο κλίμα και προσφέρεται για πεζοπορία, τζόγκινγκ, περιπάτους, ζωγραφική κ.α. Από τη Βαυκερή μπορείτε εύκολα να μεταβείτε σε οποιοδήποτε σημείο, αφού βρίσκεται στο κέντρο του νησιού.
Ακόμα μπορεί να επισκεφθεί κανείς το Πόρτο Κατσίκι, το γραφικό όρμο με τα γαλαζοπράσινα νερά. Το 2002, το Πόρτο Κατσίκι ανακηρύχθηκε ως η δεύτερη καλύτερη παραλία του κόσμου, ενώ 2002-2003 το Υπουργείο Περιβάλλοντος την ανακήρυξε ως την καλύτερη παραλία της Ελλάδας.
- Τον Άγιο Νικήτα, το κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο θέρετρο με τα σπίτια, αμφιθεατρικά κτισμένα, πάνω από την παραλία.
- Το Κάθισμα, παραλία μοναδικής ομορφιάς, με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά, και πόλο έλξης πολλών παραθεριστών.
τους γραφικούς οικισμούς Βασιλική, Σύβοτα και Πόρο, με τα λιμανάκια τους και τις μικρές ταβέρνες τους. 
Λευκάδα
Λευκάδα
Λευκάδα
Λευκάδα
Λευκάδα
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις