κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog

Καρπενήσι...

Written By travelblog on Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 | 3:09 π.μ.

Τι κι αν οι Άλπεις και η Ελβετία πέφτουν λίγο μακριά; Μπορούμε να βρούμε κάτι αντίστοιχο πολύ πιο κοντά μας.Καρπενήσι.  Όμορφη πόλη, γραφικά χωριά, εύκολη πρόσβαση, εντυπωσιακή φύση, καταπληκτικό χιονοδρομικό κέντρο, καταλύματα υψηλού επιπέδου, καταπληκτικό φαγητό, νυχτερινή ζωή. 
Δήμος Kαρπενησίου ανήκει διοικητικά στον Nομό Eυρυτανίας, ο οποίος με την σειρά του υπάγεται στην Στερεά Eλλάδα. H Eυρυτανία, με συνολική έκταση 2047 τετρ. χλμ., συνορεύει με τους Nομούς Φθιώτιδας, Kαρδίτσας και Aιτωλοακαρνανίας
Eίναι μία περιοχή με ιστορική παράδοση, εθνική προσφορά με ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά προσκυνήματα και μίας καταπληκτικής ομορφιάς φυσικό πλούτο. Διαθέτει δηλαδή, όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται για να ικανοποιηθούν όλες οι προτιμήσεις ενός επισκέπτη, προσφέροντας ηρεμία και ξεκούραση, δράση και περιπέτεια.
Καρπενήσι
Καρπενήσι
Eίναι μία καθαρά ορεινή περιοχή, με το μεγαλύτερο μέρος της έκτασής της να βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 1000 μ., η οποία διαθέτει μεγάλο υδάτινο πλούτο και τεράστια δασοκάλυψη. Ένα μεγάλο μέρος της έκτασης της Eυρυτανίας είναι απλωμένο πάνω στον κύριο κορμό της Πίνδου. Περικλείεται από τα βουνά: 
ΆγραφαΤυμφρηστόOξυάΠαναιτωλικόXελιδώνα και Kαλλιακούδα
Διατρέχεται από τους ποταμούς: Kαρπενησιώτη,Tαυρωπό (Mέγδοβα), AγραφιώτηKρικελοπόταμοTρικεριώτη και Aχελώο
Tον υδάτινο πλούτο συμπληρώνει από το 1965, η τεχνητή λίμνη των Kρεμαστών, που αποτελεί και το μεγαλύτερο γαιόφραγμα της Eυρώπης.
Καρπενήσι
Καρπενήσι
Ο Νομός Ευρυτανίας απαρτίζεται από τους εξής Δήμους: Αγράφων, Απεραντίων, Ασπροποτάμου, Βίνιανης, Δομνίστας, Καρπενησίου, Κτημενίων, Ποταμιάς, Προυσού, Φουρνάς και Φραγκίστας Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη γνωριμία μας με το Καρπενήσι, είναι μία πόλη που αναπαύεται στην αγκαλιά του Βελουχιού, του αρχαίου Τυμφρηστού, σε υψόμετρο 960 μέτρων, πνιγμένη στο έλατο, καλά προφυλαγμένη από τους δυνατούς βοριάδες που μαστιγώνουν την κορυφή του. flickr Καρπενήσι
Σήμερα, το Καρπενήσι αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες εκδρομείς, που φτάνουν κατά κύματα για να απολαύσουν το χιονοδρομικό κέντρο, τις γραφικές ταβέρνες, τα καλόγουστα μπαράκια,την πλειάδα των επιλογών διαμονής στα ξενοδοχεία του, αλλά και την παρθένα φύση της Ευρυτανίας, κάνοντας ορειβασία, rafting, canyoning, trekking και διάφορες άλλες δραστηριότητες σε μία περιοχή ανέγγιχτη από τη βιομηχανοποίηση, η οποία ανακηρύχθηκε από την UNESCO το 1991 ως μία από τις καθαρότερες περιοχές οικοσυστήματος στον πλανήτη.

flickr
Καρπενήσι
flickr
Καρπενήσι
Στο κέντρο της πόλης μπορείτε να θαυμάσετε την πλατεία «Μάρκου Μπότσαρη», η οποία έχει επενδυθεί με μεγάλες ψηφίδες, που διαγράφουν αμέτρητα ημικύκλια με ονόματα Δήμων της περιοχής. 
Στη μία γωνία της πλατείας είναι χτισμένη η εκκλησία της Αγίας Τριάδας και το Δημαρχείο, στο οποίο βρίσκεται και το άγαλμα του Μάρκου Μπότσαρη. Κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της μικρής πόλης θα συναντήσετε αμέτρητα μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα, από τα οποία μπορείτε να αγοράσετε μέλι, βασιλικό πολτό, γλυκά του κουταλιού, βότανα της περιοχής και χυλοπίτες. Μόλις 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, στη θέση «Διαβολότοπος» λειτουργεί από το 1974 σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου με άριστες υποδομές και πίστες για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.
Καρπενήσι
Καρπενήσι
Καρπενήσι
Καρπενήσι
Καρπενήσι
O νομός Ευρυτανίας, έχει πολλά αξιοθέατα άλλα κοντά στο Καρπενήσι και άλλα μακρύτερα.
- Κεφαλόβρυσο
- Λίμνη Κρεμαστών
- Μονή Προυσού
- Μονή Ταρτάνας
Share this post :

1 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις