κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , , , » Τάσος από Νίκαια, Πειραιάς. Παραλία Χιλιαδού.

Τάσος από Νίκαια, Πειραιάς. Παραλία Χιλιαδού.

Written By travelblog on Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 | 4:52 μ.μ.

Είμαι 25 χρονών από Νίκαια και θα θελα να υποβάλω και γω τη κριτική μου για το μέρος που επισκέφτηκα στις φετινές διακοπές του 2012. Φέτος επέλεξα το ελεύθερο κάμπινγκ για λόγους οικονομικούς άλλα και σαν εμπειρία μιας και δεν το είχα ξανακάνει. Επέλεξα τη παράλια της Χιλιαδους στη κεντρική Εύβοια. Η επιλογή ήταν καθαρά τυχαία από απόψεις φίλων που την είχαν επισκεφτεί,αργότερα έκανα αναζήτηση στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες και μου φάνηκε το μέρος αρκετά ελκυστικό.

Η πραγματικότητα όμως δε μπορεί να συγκριθεί με μερικές φωτογραφίες.Το συστήνω αυτό το ταξίδι ανεπιφύλακτα.Ξεκινώντας θα θελα να πω οτι η διαδρομή αποτελείται απο απίστευτου καλους ομορφιά,Πυκνής βλάστησης αλλά και εντυπωσιακή θεα.Ο δρόμος είναι κακός δυστυχώς και είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που μπορώ να δώσω,ασφαλτινος μεν,κακοτράχαλος και κακοφτιαγμένος δε.

Πρέπει ο οδηγός να δώσει το 100% της προσοχής του διότι πρόκειται για περίπου 60 χιλιόμετρα μόνο απότομες στροφές σε υψόμετρο χωρίς προστατευτικά στα πλάγια και διπλής Κυκλοφορίας,ευτυχώς οι ομορφιές της φύσης που παρατηρείς από την αρχή της ανάβασης έως και τα γραφικά χωριουδάκια όπως η Στενή με τα ταβερνάκια της και οι Τρόπωνες με τα τρεχούμενα νερά τους από πήγες του όρους Δίρφυς δε σε αφήνουν να αναπτύξεις ταχύτητα διότι μένεις μαγεμένος απτό τοπιο.Κατεβαινοντας απτήν ορεινή διαδρομή όπου η θερμοκρασία είχε πέσει 8-9 βαθμούς Αύγουστο μηνά συναντάμε το ποταμάκι και τους πρώτους κατασκηνωτές μέσα στο δασος,αυτο ηταν,μετα αρχίζει η παραλία της χιλιαδους.

Ο κόσμος πολύς αλλά όχι πυκνές συναθροίσεις σκηνων,παρρες,οικογενειες και ζευγάρια όλων των ειδών ανθρώπων μπορούν να περάσουν αξέχαστες διακοπές εδω,μουσικες,ψαρεμα,κολυμπι στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερα,εξευρενησεις στις άπειρες σπηλιές αλλά και στις απόμερες παράλιες είναι μερικά από τα πράγματα που μπορεί να δει και να κάνει κανεις.Τα βράδια μουσικές,φωτιές αλλά και ήσυχα σημεία για χαλάρωση είναι χαρακτηριστικά αυτής της περιοχης.Το συστήνω ανεπιφύλακτα για ελεύθερο κάμπινγκ.
Η περιοχή επίσης διαθέτει και οργανωμένο καμπινγκ,μινι μάρκετ για τα απαραίτητα ακόμα και 4-5 ταβέρνες και ένα φαστ φουντ εστιατοριο.Δεν υπάρχουν μπαρ και γενικότερα νυχτερινή διασκέδαση, ο κόσμος μπορεί να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες από τα μαγαζιά οι οποίες είναι 24 ώρες ανοιχτές άσχετα αν το μαγαζί έχει κλείσει και καθαρίζονται ανά τακτά διαστήματα την ημέρα.

Επάνω στο δρόμο που χωρίζει τη παραλία με τα μαγαζιά και τα ελάχιστα οικήματα υπάρχουν υπαίθριες ντουζιερες.Ολα αυτά είναι χρήσιμα κανεις να τα ξέρει αλλά το σημαντικό είναι ότι το μέρος έχει κάτι το μυστηριακο,εμενα μου χει αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις σε τέτοιο βαθμό όπου το νιώθω σαν το σπίτι μου άσχετα αν δεν έχω καμία ρίζα από Εύβοια γενικά.
Η παράλια χωρίζεται σε 3 σημεία :την μεγάλη κανονική παράλια όπου βρίσκονται τα μαγαζια,μια μικρή χωρισμένη αριστερά και δεξιά με τεραστίους βράχους οι όποιοι έχουν μεγάλες εσοχές για να περναει κανείς και τέλος η παραλία των γυμνιστών.

Εδω θέλω να υποβάλλω αρνητικά σχόλια διότι κατά τη γνώμη μου η παραλία των γυμνιστών είναι η πιο ομορφη,η πιο απομονωμένη από τον πολιτισμό και διαθέτει όλη τη μέρα μόνιμη σκιά στο μισό της παραλίας εξαιτίας ενός βουνού καταπράσινου που τα δέντρα του φτάνουν μέχρι την αμουδια,το άσχημο όμως της υπόθεσης είναι ότι μόνο γυμνιστές μπορούν να είναι εκει,αν πάει κάποιος μη γυμνιστής τον αναγκάζουν να φύγει και δεύτερον πανέμορφες σπηλιές τις έχουν μετατρέψει σε αποχωρητηρια,ειναι αδιανόητο να μαθαίνει κανείς ότι στις σπηλιές της χιλιαδους επάνω στη παραλία οι οποίες χρονολογούνται 20.000 χρονων και σε πολλές από αυτές έχουν βρεθεί αποδείξεις ζωής πρώιμων ανθρώπων, κάποιοι επειδή βαριούνται να περπατήσουν 5 λεπτά(!!!!)να τις μετατρέπουν σε πρόχειρες τουαλέτες όπου κανείς πάει και κάνει την ανάγκη του σα τα ζώα.

Είναι άδικο και για τη περιοχή αλλά και για τον υπόλοιπο κοσμο.Τελος απέναντι ακριβώς απτή παραλία υπάρχει μια βραχονησίδα όπου με βάρκα μπορεί να πάνε οι φίλοι του ψαροντουφεκου και του υποβρυχίου ψαρέματος γενικα,επισης στις απόκρημνες πλαγιές των τεράστιων βράχων δίνεται η δυνατότητα για αναριχηση.Γενικοτερα είναι ένα μέρος για εναλλακτικές διακοπές που αφορούν την απόλυτη ένωση του σύγχρονου ανθρώπου με τη φυση.Επισης αποτι ειχα παρατηρήσει υπάρχει και ένα μικρό ξενοδοχείο αν και δε θα πήγαινα να κλειστώ σε 4 τοίχους σε αυτόν τον παραδεισο.Αυτα σε μέσες ακρες,αν ήταν να βαθμολογήσω το μέρος σε μια κλίμακα με άριστα το 10 θα έβαζα 9,μισο βαθμό για την νοοτροπία των γυμνιστών και μισό βαθμό απτον μη ασφαλή και κακό δρόμο τους αφαιρω,ολα τα αλλα ήταν απλά τελεια.Ελπιζω να βοήθησα.

Τάσος από Νίκαια. Πειραιάς.
Share this post :

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε τον Τάσο.

    Και όταν το κράτος αποφασίσει κάποια.. μέρα, (γιατί ξέρουμε όλοι ότι κινείτε και με ταχύτατους ρυθμούς, στύλ βραδύπους.. http://www.videoman.gr/5285), να εξετάσει τις σπηλιές αυτές, τότε δυστυχώς θα απολαμβάνουμε τα μέρη αυτά μόνο επί πληρωμή.

    Πολύ εύστοχο το σχόλιο σου, πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα συμφωνήσω μαζί σου, και θα προσθέσω ότι εκτός από την παραλία των γυμνιστών που δεν ξέρω τι γίνεται εκεί γιατί δεν έχω πάει..και στην κεντρική παραλία πάντως και στον γύρω χώρο, τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν ακόμα, από θέμα καθαριότητας εννοώ! Όπως τα είδα πέρσι τουλάχιστον. Το αξίζει πραγματικά η περιοχή! και είναι κρίμα με την νοοτροπία κάποιων να να μας αφαιρεθεί εντελώς αυτή η δυνατότητα, κατασκηνώνοντας ελεύθερα στην φύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλεις αναρτησεις