κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » » To καλύτερο αξιοθέατο της Ευρώπης....

To καλύτερο αξιοθέατο της Ευρώπης....

Written By travelblog on Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 | 7:44 μ.μ.


Ούτε ο Πύργος του Άιφελ, ούτε ο Πύργος της Πίζας, ούτε το Κολοσσαίο, αλλά ούτε το διάσημο London Eye του Λονδίνου δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το καλύτερο αξιοθέατο της Ευρώπης, που δεν είναι άλλο από την Ακρόπολη!
Σύμφωνα με τη λίστα του Lonely Planet με τα 10 πιο γνωστά ευρωπαϊκά μνημεία – αξιοθέατα, στην κορυφή βρίσκεται επάξια η Ακρόπολη, που ψηφίστηκε από 13.000 ταξιδιώτες ως το «νούμερο ένα αξιοθέατο ολόκληρης της Ευρώπης», το οποίο αξίζει πραγματικά να επισκεφθεί κανείς.
Το γκάλοπ είχε τίτλο «See it or skip it» δηλαδή «δες το ή προσπέρασέ το» και σκοπός του κορυφαίου ταξιδιωτικού οδηγού, ήταν να ανακαλύψει, εάν αξίζει να επισκεφθούν οι τουρίστες κάποια από τα δημοφιλή αξιοθέατα διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, όταν διαθέτουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο στην πόλη που επισκέπτονται.
Στο site του Lonely Planet αναφερόταν για παράδειγμα: «Αξίζει να περιμένεις στην ουρά για να ανέβεις στον Πύργο του Άιφελ, εφόσον βρίσκεσαι για λίγες μέρες στο Παρίσι;»
Στην πρωτιά της Ελλάδας και συγκεκριμένα στη νίκη της Ακρόπολης αναφέρθηκε ο εκδότης του αμερικανικού Lonely Planet Ρόμπερτ Ρέιντ, κάνοντας κριτική και για τα υπόλοιπα 9 αξιοθέατα της λίστας:
 
1. Παρθενώνας, Αθήνα
«Δεν μπορείς να πας στην Αθήνα και να μην πας στον Παρθενώνα. Χτίστηκε το 438 π.Χ. και είναι αφιερωμένος στη θεά Αθηνά. Το όνομα σημαίνει το σπίτι της παρθένου. Μα τι σπίτι».
 
See it: 93% Skip it: 7%
 
Δεύτερο στην κατάταξη ήρθε το Κολοσσαίο της γειτονικής μας Ιταλίας.
2. Κολοσσαίο, Ρώμη
«Δεν είναι η κορυφαία ατραξιόν της Ρώμης, αλλά ολόκληρης της Ιταλίας. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε απροετοίμαστοι. Μη το κάνετε. Αγοράστε εκ των προτέρων εισιτήρια on-line (1.50€)».
 
See it: 92% Skip it: 8%
 
3. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι
«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάει κανείς στο Παρίσι και να μη δει έστω από μακριά τον Πύργο του Άιφελ. Αλλά είναι αναγκαίο να πληρώσετε για να τον ανεβείτε; Το καλοκαίρι μπορείτε να γλυτώσετε χρόνο κλείνοντας εισιτήρια από το Internet, αλλά και χρήματα ανεβαίνοντας από τις σκάλες(!)»
 
See it: 86% Skip it: 14%
 
4. Κάστρο του Εδιμβούργου, Εδιμβούργο
Σύμφωνα με τον συντάκτης του Lonely Planet Νιλ Γουίλσον που τα ταξίδια στη Σκωτία είναι η ειδικότητά του, οι τουρίστες του Εδιμβούργου πρέπει να ξεκινήσουν από εκεί την περιήγησή τους, καθώς αποκαλεί το κάστρο τον λόγο ύπαρξης της πόλης. «Αν είστε στο Εδιμβούργο θα ήταν κρίμα να το χάσετε, όμως δεν αξίζει να διασχίσετε τη Βρετανία γι’ αυτό».
 
See it: 81% Skip it: 19%
 
5. Sagrada Familia, Βαρκελώνη
«Πάντα αισθάνεσαι περίεργα, όταν αναγκάζεσαι να πληρώσεις είσοδο σε μία εκκλησία. Από την άλλη ο απεσταλμένος του Lonely Planet στη Βαρκελώνη, υποστηρίζει ότι αν έχεις χρόνο για να επισκεφτείς μόνο ένα μέρος στην πόλη ας είναι η Sagrada». πηγή touristorama.gr
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις