κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , » Αίγινα..Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ..

Αίγινα..Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ..

Written By travelblog on Τρίτη 8 Μαΐου 2012 | 3:14 π.μ.


Κατά την μυθολογία ο Δίας, πατέρας των θεών ερωτεύτηκε την ωραιότερη από τις 20 κόρες του θεού Ασωπού, την Αίγινα. Την απήγαγε και την μετέφερε στο νησί Οινώνη. Εκεί απέκτησαν έναν γιο, τον Αιακό και το νησί πήρε το όνομά της Αίγινας.Ο Δίας έκανε βασιλιά τον Αιακό και πάλι, κατά την μυθολογία, μεταμόρφωσε τα μυρμήγκια του νησιού σε ανθρώπους για να αποκτήσει υπηκόους. Για αυτό τον λόγο οι κάτοικοι της Αίγινας ονομάστηκαν Μυρμιδόνες.Ο Αιακός παντρεύτηκε 2 γυναίκες, την κόρη του Κένταυρου Χείρωνα Ενδηίδα, από την οποία απέκτησε τον Πηλέα και τον Τελαμώνα,και την Νηρηίδα Ψαμάθη με την οποία έκανε τον Φώκο.

Ο Πηλέας και ο Τελαμώνας δολοφόνησαν τον Φώκο,λόγω ζηλοφθονίας και έφυγαν από το νησί. Ο Πηλέας πήγε στην Θεσσαλία και από τον γάμο του με την Θέτιδα γεννήθηκε ο Αχιλλέας, ενώ ο Τελαμώνας πήγε στην Σαλαμίνα, παντρεύτηκε την Εριβοία και απέκτησε τον Αίαντα. Έτσι η Αίγινα υπήρξε η πατρίδα του Αχιλλέα και του Αίαντα που υπήρξαν δύο από τους σπουδαιότερους ήρωες του Τρωικού πολέμου.

Ο Αιακός δεν συγχώρησε ποτέ τον Πηλέα και τον Τελαμώνα. Υπηρξε ευσεβής και δίκαιος και όταν πέθανε έγινε δικαστής στον Aδη μαζί με τον Ραδαμάνθυ και τον Μίνωα. πηγή aegina.com
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις