κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » » Από την «δική σου» παραγωγή… στην κατανάλωση! «Γίνε Αγρότης»

Από την «δική σου» παραγωγή… στην κατανάλωση! «Γίνε Αγρότης»

Written By travelblog on Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 | 9:55 μ.μ.

Από την «δική σου» παραγωγή… στην κατανάλωση!
Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να καλλιεργήσεις μόνος σου τα λαχανικά που τόσο σ’ αρέσουν και ύστερα να γεμίζεις το πιάτο σου με την δική σου παραγωγή; Κι όμως πλέον είναι εφικτό και μάλιστα με έναν πρωτότυπο τρόπο! 

Η ενέργεια «Γίνε Αγρότης» σου δίνει τη δυνατότητα να νοικιάσεις το δικό σου μποστάνι, και να φτιάξεις τη δική σου βιολογική παραγωγή. Έτσι, πλέον δεν χρειάζεται να έχεις το δικό σου κτήμα-κληρονομιά από τον παππού και τη γιαγιά, για να τρως φρέσκα λαχανικά, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το πάρεις απόφαση. Το «Γίνε Αγρότης» είναι μια νέα εφαρμογή που έχει ως στόχο να φέρει κοντά τους παραγωγούς με τους καταναλωτές και να αφήσει στην άκρη τους μεσάζοντες. 

Ο τρόπος είναι πολύ απλός, απλά μπείτε στην ιστοσελίδα gineagrotis.gr και κάντε την επιλογή του κτήματος που επιθυμείτε, μέσα από την μεγάλη λίστα που εμφανίζεται, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες των χωραφιών, για να ξέρετε σε τι τοπίο θα «μεγαλώσει» η παραγωγή σας. Το κόστος του κτήματος, ορίζεται από την έκταση και τα άτομα που θα απασχολείς και όχι από το είδος του οπωροκηπευτικού που θα επιλέξεις και η συνδρομή είναι ετήσια. Στη συνέχεια επιλέγεις τα προϊόντα που θέλεις να γεύεσαι και την έκταση που θα καλλιεργηθεί το καθένα και σας ενημερώνει άμεσα για την κατά προσέγγιση ποσότητα παραγωγής που θα έχετε τόσο σε ετήσια όσο και σε εβδομαδιαία βάση. 

Το τελευταίο κομμάτι, είναι η καταβολή του αντιτίμου που έχει συμφωνηθεί με τον παραγωγό και στη συνέχεια, απλά θα κάνετε λίγη υπομονή μέχρι τα πρώτα προϊόντα σας να είναι έτοιμα για να τα δοκιμάσετε. Σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα, τα πρώτα προϊόντα θα είναι έτοιμα στις αρχές του Ιουνίου του 2013. Και για να μην ανησυχείτε ότι υπάρχει πιθανότητα να χάσετε τα λεφτά που επενδύσατε, διασφαλίζεται εξαρχής η πιστότητα του εγχειρήματος από τη, αφού οι δύο πλευρές δεσμεύονται αποδεχόμενες τους όρους χρήσης κατά τη διαδικασία της συμφωνίας. Ο καταναλωτής πρέπει να προκαταβάλει τη συνδρομή είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις και ο παραγωγός απ’ τη μεριά του δεσμεύεται εγγράφως για την ποσότητα των παραγόμενων προϊόντων ή για την εξολοκλήρου επιστροφή της συνδρομής σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ενώ οι διαχειριστές του gineagrotis.gr αναλαμβάνουν την παράδοση. 

Ο οικονομολόγος κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος, είναι ο πρωτεργάτης αυτής της ιδέας, ο οποίος αναφερόμενος στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία τόνισε: «Διαβάζοντας την περσινή έκθεση του ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία και τις στρεβλώσεις της θέλησα με αυτήν την προσπάθεια να επιλύσω το συγκεκριμένο ζήτημα δημιουργώντας μια νέα νοοτροπία στο εμπόριο και ένα νέο μοντέλο συνδιαλλαγής που θα βασίζεται στην έννοια της παροχής μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας (ενοικίαση, καλλιέργεια, αποστολή)»

Η ενέργεια αυτή μετράει μόλις έναν μήνα λειτουργίας σχεδόν και 4 αγρότες ετοιμάζουν ήδη την παραγωγή για κάποιον από εσάς. Οι αγρότες προέρχονται από την Εύβοια και ήδη άλλοι 4οο παραγωγοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συμμετέχουν σ’ αυτήν την πρωτοβουλία. Η κρίση μας έχει επηρεάσει όλους και τέτοιες ενέργειες πραγματικά βοηθούν και συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός κλάδου που μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της Ελλάδας. Ας ελπίσουμε πως το «Γίνε Αγρότης» θα βρει ανταπόκριση και θα συνεχίσει να… μας τρέφει υγιεινά και βιολογικά και παράλληλα θα προσφέρει εργασία σε όσους το έχουν ανάγκη. Μπείτε στην σελίδα του www.gineagrotis.gr και ενημερωθείτε αναλυτικά για όποιες απορίες κι αν σας γεννήθηκαν. 
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις