κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , , » Καθιέρωσε τα Ελληνικά ως τη μόνη ξένη γλώσσα σε σχολείο του Χάρλεμ!

Καθιέρωσε τα Ελληνικά ως τη μόνη ξένη γλώσσα σε σχολείο του Χάρλεμ!

Written By travelblog on Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012 | 7:40 μ.μ.


Καθιέρωσε τα Ελληνικά ως τη μόνη ξένη γλώσσα σε σχολείο του Χάρλεμ!
Η ελληνικής καταγωγής διευθύντρια σε σχολείο του Χάρλεμ, Πανωραία Παναγιωσούλη, κατάφερε να καθιερώσει τα Ελληνικά ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο της.
Σύμφωνα με την κα Παναγιωσούλη: «Δεν πρόκειται απλώς για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ξεκομμένη από το περιβάλλον της. Δείχνουμε τη σχέση των Ελληνικών με διάφορα πράγματα στον κόσμο. Χάρη στη νέα τεχνολογία ο κόσμος έχει γίνει επίπεδος. Οι μαθητές μας, μέσω τις διδασκαλίας των ελληνικών και διαφορετικών πολιτισμών, θα αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το ποιοι πραγματικά είναι».
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διδασκαλία των Ελληνικών απλώς ως ξένης γλώσσας, με το βάρος να δίνεται στη γραμματική, το λεξιλόγιο και κάποια στοιχεία πολιτισμού. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως λέει η κα Παναγιωσούλη, και η δεκαήμερη εκδρομή 33 μαθητών του σχολείου και 19 συνοδών τους στην Ελλάδα, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά όλα αυτά που διδάσκονταν στις τάξεις τους.
Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια, πηγή έμπνευσης του εγχειρήματός της ήταν ο πατέρας της, ο λογοτέχνης Γαβριήλ Παναγιωσούλης, για τον οποίο μιλά με υπερηφάνεια, τονίζοντας ότι μέσω των οραμάτων του μπόρεσε να εκτιμήσει τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Έλληνας. Πηγή: greekreporter.gr
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις