κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , , » Θεσσαλονίκη: ενημερωτικές δράσεις για την ανακύκλωση.

Θεσσαλονίκη: ενημερωτικές δράσεις για την ανακύκλωση.

Written By travelblog on Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 | 10:14 μ.μ.

Η ενημέρωση των δημοτών για τα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη που επιτυγχάνονται με τη δική τους ενεργητική συνεισφορά,  θα βρεθεί στο επίκεντρο πολυποίκιλων ενημερωτικών δράσεων που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια λειτουργίας της ΔΕΘ. Σημείο αναφοράς των συγκεκριμένων δράσεων, έχουν αρχίσει την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012  και θα ολοκληρωθούν στις 16 Σεπτεμβρίου 2012, είναι η ανακύκλωση και η καθαριότητα στην πόλη.
Θεσσαλονίκη: ενημερωτικές δράσεις για την ανακύκλωση.
- Έως και την Παρασκευή 14/9 από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ στις δύο  πύλες εισόδου ( ΧΑΝΘ  και Σιντριβάνι) θα υπάρχουν ειδικά σταντ όπου θα μοιράζεται το νέο πληροφοριακό έντυπο της Ανακύκλωσης και ενημερωτικό υλικό-φυλλάδια  για την Ανακύκλωση της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.). Θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά παιχνίδια mini quiz γνώσεων και οι επισκέπτες θα κερδίζουν συμβολικά δώρα.
-Επιπλέον το Σάββατο 15/9  θα διοργανωθούν ενημερωτικές προωθητικές ενέργειες στις εισόδους  ΧΑΝΘ  και Σιντριβάνι, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με παιχνίδια του  Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης, όπως  ο Τροχός της τύχης και οι Κρίκοι.
Οι  μικροί και μεγάλοι δημότες που θα ολοκληρώνουν με επιτυχία τα διάφορα παιχνίδια, θα κερδίζουν  συμβολικά δώρα. Την Κυριακή 16/09 οι ενημερωτικές ενέργειες θα πραγματοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
«Η συνεργασία των δημοτών και των επαγγελματιών είναι καθοριστική. Απαραίτητη όμως και εξίσου σημαντική είναι και η ενημέρωση τους στα θέματα Ανακύκλωσης και Καθαριότητας διότι εάν ενημερωθούν σωστά θα  μας  βοηθήσουν για την διατήρηση της καθαριότητας και την αποφυγή της ανεξέλεγκτης συσσώρευσης απορριμμάτων.
Το χρηστικό πληροφοριακό έντυπο που θα μοιραστεί σε όλους τους δημότες-επισκέπτες στην ΔΕΘ είναι το πρώτο από μια σειρά ενημερωτικών εντύπων χορηγίας της Ε.Ε.Α.Α. Η δημιουργία και διατήρηση οικολογικής περιβαλλοντικής συνείδησης είναι ένας από  στόχους μας και μια από τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση των προγραμμάτων μας.
Η συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Ε.Ε.Α.Α θα διευρυνθεί σε όλους τους τομείς της Ανακύκλωσης με σκοπό την επίτευξη των στόχων με ουσιαστική μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στον Χ.Υ.Τ.Α. Μαυροράχης» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.
Δήμος Θεσσαλονίκης. Πηγή econews
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις