κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » » Μονεμβασια – Κατανυξη στην καστροπολιτεια!!

Μονεμβασια – Κατανυξη στην καστροπολιτεια!!

Written By travelblog on Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 | 1:14 π.μ.

Μια μοναδική εμπειρία ζωής, βιώνουν αυτοί που κάθε χρόνο συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου, στα πλακόστρωτα σοκάκια της μεσαιωνικής πολιτείας. Περνώντας την μοναδική πύλη του κάστρου νομίζει κανείς ότι ο χρόνος έχει σταματήσει και το ταξίδι στο παρελθόν ξεκινά. Η περίφημη καστροπολιτεία, η οποία διατηρεί μέχρι σήμερα το παραδοσιακό της χρώμα, ιδρύθηκε τη βυζαντινή περίοδο και υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κάστρα της Πελοποννήσουφωτογραφία από flickr

Μονεμβασία η επίσημη ονομασία, Μονεμβασιά στην ποιητική εκδοχή της, Μονεμβάσια ή Μονοβάσια για τους ντόπιους, το πανέμορφο αυτό παραθαλάσσιο χωριό πήρε το όνομά του επειδή το κάστρο του διέθετε μια και μόνο είσοδο, μια «μονή έμβαση».

Οι πιστοί, ακολουθώντας την πομπή που μοιάζει να αγκαλιάζει την καστροπολιτεία, κρατούν λευκά κεριά και ψάλλουν τον επιτάφιο θρήνο. Οι ανθισμένες βουκαμβίλιες και το φεγγάρι που παίζει με την θάλασσσα, μοιάζουν να συμμετέχουν στην περιφορά. Ίσως η καλύτερη ευκαιρία για να αντιληφθεί κανείς τη μοναδικότητα αυτού του τόπου.

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στον περίβολο της εκκλησίας γίνεται το παραδοσιακό κάψιμο του Ιούδα – ενός ανθρώπινου ομοιώματος από ξύλα και άχυρα, μέσα στο οποίο έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά.

Πάσχα για ρομαντικούς ταξιδεύοντας με τη μηχανή του χρόνου! Η φημισμένη πέτρινη καστροπολιτεία είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους ονειρεύονται να ζήσουν το Πάσχα σε μια άλλη εποχή. Οι μυρωδιές της Άνοιξης, τα λιθόκτιστα σοκάκια, η νυχτερινή ησυχία, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα παραμυθένια βγαλμένη από τραγούδι του μεσαίωνα! 
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις