κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , , , , » Ορεινή Αρκαδία...Στεμνίτσα!

Ορεινή Αρκαδία...Στεμνίτσα!

Written By travelblog on Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 | 11:20 π.μ.

Η Στεμνίτσα είναι ορεινό χωριό του Νομού Αρκαδίας, χτισμένη στο Μαίναλο και σε ύψος 1080 μέτρων. Είναι από τα ψηλότερα χωριά της Ελλάδας και είναι χαρακτηρισμένη ως παραδοσιακός οικισμός. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 220 χιλιόμετρα και 45 χιλιόμετρα από την Τρίπολη.
Αποτελεί ένα μοναδικό αξιοθέατο, λόγο της φυσικής ομορφιάς, της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της. Βρίσκεται δίπλα στο φαράγγι του Λούσιου, πάνω σε απότομα υψώματα κόβοντας την ανάσα στον επισκέπτη.
Ορεινή Αρκαδία...Στεμνίτσα!
Ορεινή Αρκαδία...Στεμνίτσα!
Ορεινή Αρκαδία...Στεμνίτσα!
Αποτελεί ολόκληρη ένα αξιοθέατο για την φυσική της ομορφιά και θέση άλλα κυρίως για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τα πέτρινα αρχοντικά της, την θέα προς το φαράγγι, τα γραφικά καλντερίμια της, τις παλιές της εκκλησιές, τα παραδοσιακά της καταστήματα και όλα αυτά πνιγμένα μέσα στον ήλιο, στο πράσινο και στην γαλήνη.
Ορεινή Αρκαδία...Στεμνίτσα!
Ορεινή Αρκαδία...Στεμνίτσα!
αξιοθέατα:
ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑΣημαντικά αξιοθέατα αποτελούν όλα τα πετρόκτιστα κτίσματα της περιοχής όπως σπίτια, αρχοντικά, εκκλησίες, σχολεία, γεφύρια, βρύσες, όλα γνήσια δείγματα των μαστόρων της πέτρας.
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑΣ: www.stemnitsamuseum.gr / Τηλ. 6948 839 145
ΣΧΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑΣ: Πασίγνωστη σχολή, στεγάζεται σε ένα πέτρινο επιβλητικό κτίριο στο κέντρο της Στεμνίτσας
- Το ΜΑΙΝΑΛΟ φυσικά: Πόλος έλξης για όλη την περιοχή, είναι το υπέροχο ελατόδασος του Μαινάλου. Παντού στην Αρκαδία κυριαρχεί το ελατόδασος του Μαινάλου.
Ορεινή Αρκαδία...Στεμνίτσα!
-  ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ: ιστορικά μνημεία της Αρκαδικής ιστορίας και αξίζουν μιά επίσκεψη παρά την δύσκολη πρόσβαση. Δείτε και εδώ για τις μονές.
ΛΟΥΣΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΦΑΡΑΓΓΙ: Είναι το σήμα κατατεθέν της Ορεινής Αρκαδίας.
Ορεινή Αρκαδία...Στεμνίτσα!
Τόπος με μεγάλη ιστορία, κηρύχθηκε πρώτη πρωτεύουσα της επαναστατημένης Ελλάδας. 
Στην επανάσταση του ’21 έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν η έδρα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που την αποκαλούσε χωριατοπούλα του Μοριά. Ως επακόλουθο του ρόλου της στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα διατέλεσε έδρα της πρώτης Πελοποννησιακής Γερουσίας. Πηγή: www.e-stemnitsa.gr/index.html
πως θα φτάσετε:
Από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς την Τρίπολη στρίβουμε δεξιά προς Βυτίνα. Μετά τα διόδια της Νεστάνης και τη σήραγγα του Αρτεμισίου στο 56ο χιλιόμετρο, στην Καρκαλού στρίβετε αριστερά προς Δημητσάνα.
Μετά την Δημητσάνα και σε απόσταση 10 χλμ. θα συναντήσετε την Στεμνίτσα.
Η Στεμνίτσα απέχει από την Τρίπολη 42 χλμ. και από την Αθήνα 240 χλμ. 


χρήσιμα τηλέφωνα:
Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας   27950 81227
Αστυνομία Στεμνίτσας   27950 81236
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ   27950/31401-2 (Δημητσάνα)
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ   27950/81387


Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις